GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Ekim 2021 Pazar 21:27

İKÇÜ'ye Siber saldırı düzenlendi! Tüm veriler çalındı mı?

Katip Çelebi Üniversitesi’ne yönelik gerçekleştirilen siber saldırı sonucunda tüm öğrenci ve personelin kişisel verilerinin çalındığı öne sürüldü.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in en büyük kamu üniversitelerinden birisi olan Katip Çelebi Üniversitesi’ne yönelik gerçekleştirilen bir siber saldırıda tüm verilerin çalındığı iddia edildi. Bilgisayar korsanlarının öğrenci ve akademik personel ile idari çalışanların da üniversitenin bilgisayar sistemindeki verilerini ele geçirdiği öne sürüldü.

Katip Çelebi Üniversitesi yönetimi tarafından personele gönderildiği ifade edilen mesajda, “Bilindiği üzere 17.10.2021 tarihinde uğradığımız siber saldırı sonucunda öğrenci ve personel bilgileri saldırganlar tarafından ele geçirildi. Yaşanan durumdan dolayı özür diler gerekli işlemlerin başlatıldığını bildiririz” ifadelerini kullandı. 

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Katip Çelebi Üniversitesi tüm personel ve öğrencilere giden “veriler çalındı” mesajlarının ardından bir mesaj gönderdi.  Mesajda, “Kurumumuz adına gönderilen sahte SMS mesajları olduğu tespit edilmiştir. Kurumumuz resmi SMS gönderici ismi İKCU ve kodu B002’dir. Diğer gönderilen mesajlara itibar etmeyiniz. Verilerin çalındığı bilgisi doğru değildir” açıklaması yapıldı.