GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Haziran 2017 Cumartesi 16:38

İhracı istenmişti: O isim AK Parti'den istifa etti!

Yayınladığı video ile olay yaratan ve AK Parti parti tarafından hakkında kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz, yayınladığı video ile partisinden ve görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan bir videosu sosyal medyada yayınlanan Karabağlar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Emrullah Kavuz'u kesin ihraç talebiyle disipline sevk ettiklerini bildirdi.

'KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL'
Delican açıklamasında, "Karabağlar'da bir meclis üyemiz haddini aşan ve partimizin ilkeleriyle asla bağdaşmayan açıklamalarda bulundu. Bunu kesinlikle kabul etmemiz mümkün değil. Siyaset insanların daha mutlu yaşaması için, meclis üyeleri de kentin imarı için çalışır. Genel merkezimizle de yaptığımız istişare sonucunda AK Parti tüzüğümüzün 117/7. ve 119. maddeleri gereği tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline sevk ettik. Şu an itibarıyla partimizden ilişkisinin kesilmesi için gereken süreç başlamıştır. Kimse partimizin ilkelerine, tüzüğüne aykırı hareket etmeyecektir, etmemelidir."

İSTİFA ETTİ!
AK Pati'nin Kavuz hakkındaki ihraç talebinin ardından bir gelişme daha yaşandı. Eleştirilerin hedefindeki Emrullah Kavuz, yayınladığı video ile partisinden ve partisindeki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. (AA, Hbaer Merkezi)