GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
21 Temmuz 2023 Cuma 16:11

İhracatın amiral kaptanı Eskinazi'den yeni kur beklentisi: Dolar 30 TL, Euro 33 TL olmalı!

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Ege İhracatçıları Birliği Koordinatörü Jak Eskinazi, “Bu kur ihracatçıların beklentilerine yaklaşsa da karşılama konusunda yeterli değil” dedi. Eskinazi, doların 30, Euro'nun ise 33 TL'ye çıkması gerektiğini vurguladı.

Diren ÇELİK/EGEDSONSÖZ- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 17,5’a yükseltmesinin ardından Dolar/TL kuru ilk kez 26'yı geçti

İhracatçılar ise enflasyona bağlı artan üretim maliyetlerine karşın, dolar kurunun uzun süre stabil kalması sebebiyle rekabet güçlerinin zayıfladığını ve kurdaki artışın devam etmesi gerektiğini söylemişti.

EİB  Başkanı Jak Eskinazi, “Bu kur ihracatçıların beklentilerini karşılasada yeterli değil” dedi.

Eskinazi kur yükselişinin ihracatçılar için yeterli olmadığıno belirterek, “Enflasyonun yüzde 50 olduğu yerde kur artışı yüzde 10’larda kaldı.Baskılar başlayınca Türkiye kazanmış olduğu o piyasayı ve rekabetçiliğini tekrar kaybeder duruma geldi. Rekabetçi ortamı geri kazanmaya çalışıyoruz. Bu kurlar ihracatçı için yeterli değil. Dolar 30 TL, Euro ise 33 TL olmalı” ifadelerini kullandı.