GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ekim 2019 Cuma 14:36

İhaleye bizzat katıldı: 1 milyon kasaya kaldı

Gaziemir Belediyesi ilçede atık toplama ve geri dönüşüm işini ihaleye çıkarttı. İhaleyi 955 bin TL teklif veren Mensan Geri Dönüşüm Şirketi kazandı. Belediye Başkanı Halil Arda, “Daha önce bu konuda hiç gelir elde edemeyen belediyenin kasasına yıllık 1 milyon TL para girecek” dedi. Arda, ilçe genelinde çöpün toplanması için çalışacak belediye malı araçlar için siparişleri verdiklerini de söyledi.

EGEDESONSÖZ-  Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün her yıl yaptığı 20 milyon TL’lik çöp toplama hizmeti ihalesini iptal eden ve araçları belediye bünyesine almak için çalışma başlatan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’dan yeni bir hamle geldi. Başkan Arda, ilçe sınırlarında bulunan ve atık kağıt üretimi yapan yerlerin dahil tüm kağıtların geri dönüşümü için ihaleye çıktı. Komisyon başkanlığını bizzat kendisinin yaptığı ihaleyi 955 bin TL’ye Mensan Geri Dönüşüm Şirketi kazandı.  Şirket ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalandıktan sonra ilçedeki kağıt ve geri dönüşümü uygun olan her şey bu şirket tarafından toplanacak.

Belediyenin kasasına aylık 267 ton üzerinden 955 bin TL para gireceğini belirten Başkan Arda, toplanan kağıt miktarının artması halinde rakamın büyüyeceğini söyledi. Arda, “Daha önce belediye bu ihaleyi yapmış ama kasasına hiç para girmemiş. Biz, 138 bin TL muhammen bedel ile çıktığımız bu ihaleyi yaklaşık bir milyon TL’ye sonuçlandırmış olduk. Ayrıca, çöp toplama ihalesini de yapmama kararı almıştık. Çünkü araçların tamamını kendimiz alacağız. Bu da 6 milyon 635 bin TL kredi çekerek yapıldı. Devlet Malzeme Ofisi’ne araçların siparişini verdik. Bir buçuk ay içinde kendi araçlarımız gelecek. Her yıl 20 milyon TL’ye ulaşan temizlik ihalesini de kendi araçlarımız gelince kendi işçilerimizle yapacağız” dedi.