GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Ağustos 2021 Cuma 13:46

İhale tarihi belli oldu… İZBAN'dan Konak'a yeni durak!

Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın ortaklaşa hayata geçirdiği İZBAN'da kritik bir gelişme daha yaşandı. Büyükşehir Belediyesi İzmir Banliyö Hattı Lale Mahallesi İzban İstasyonu Yapım İşi için ihaleye çıkma kararı aldı.

Menduha CEYLAN / EGEDESONSÖZ - Bir yandan Çiğli Tramvayı çalışmalarını yürüten, diğer yandan da Üçyol-Buca arasında hayata geçirilecek olan ve İzmir'in en büyük yatırımı olması planlanan metro hattı için çalışmalarını yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 41 duraktan oluşan Aliağa-Selçuk İZBAN hattı için yeni bir durak daha yapmak için düğmeye bastı.

Kemer-Şirinyer arasında bulunan Lale Mahallesi'nde, 210 metre boyunda, iki kenar perondan oluşan peron üstü bilet gişeli, işletmedeki banliyö hattına entegre istasyon yapısı kaba inşaatı, ince işleri, mekanik ve elektrik imalatları ile çevre düzenlemesi yapılması amacı ile İzmir Banliyö Hattı Lale Mahallesi İzban İstasyonu Yapım İşi için Büyükşehir Belediyesi açık arttırma usulü ile ihaleye çıkma kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mimar Sinan Mahallesi 9 Eylül Meydanı No:9/1Kültürpark İçi 2 no'lu Hol Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek ihalenin tarihi ise 27 Eylül'e saat:14 olarak belirlendi. Projenin 1,5 yıl içerisinde bitirilmesi ön görülüyor.