GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Ekim 2021 Salı 08:52

İhale bedeli netleşti... 14 milyonluk gübre üretim tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’da yapacağı Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisi’nin ayrıntıları netleşti. Belediye 10 yıl süreyle işletilmek üzere yapımı ve kurulumu içinde olmak üzere ihaleye çıktı. Muhammen bedeli 14 milyon 337 bin TL belirlenen ihale 4 Kasım’da gerçekleştirilecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık bertaraf tesislerine yönelik çalışmaları sürerken geri dönüşümü mümkün, gübre yapımına uygun atıkların değerlendirilmesi için de yeni formül geliştirildi. Büyükşehir’in uygulamasını ilk kez yapacağı Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisi’nin ayrıntıları belli oldu. Bornova İlçesi Işıklar Mahallesi’nde faaliyete geçecek tesiste, merkez İlçelerde oluşan bitkisel menşeili park bahçe atıkları, dal-budak atıkları, çim atıkları, pazar yeri ve hal atıkları ile haricen tesise yönlendirilebilecek kahverengi ve yeşil atıklardan (bitkisel atık niteliğinde olan) ekonomik değer yaratılması planlanıyor.

Tesisin kurulması ve 10 yıl süreyle işletilmesini içeren ihalede tarih de belli oldu. Büyükşehir 4 Kasım’da ihaleye çıkacak. Yüklenici şirket ihaleyi kazandıktan sonra Ürün Kabul Alanı, Ön İşlem Ünitesi (Ayrıştırma/Tromel Eleme ve Parçalama/Öğütme), Biyoreaktör Sistemleri (Biyolojik Bozunma), Eleme-Soğutma- Paketleme ve Nihai Ürün Depolama Alanı’nın kurulması işini üstlenecek.  Kurulan tesisin çalıştırılmasını da yapacak olan şirket ayrıca yıllık belediyeye 188 bin TL kira ödeyecek.

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35. maddesinin “a” bendine göre “Kapalı Teklif Usulü” gerçekleştirilecek ihale İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Planlama ve Denetimi Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilecek.