GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ocak 2016 Cumartesi 13:52

İGC, Eczacı Odası’na konuk oldu: O iddianameye sert tepki

İGC Başkanı Dikmen ve Genel Sekreteri Dokak, Eczacı Odası Başkanı Sayılkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında hazırlanan iddianameyle müebbet hapis cezası talep edilmesinin tüm gazeteciler üzerinde baskı kurma girişimi olduğu vurgulandı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Genel Sekreteri Fahrettin Dokak, İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında hazırlanan iddianameyle müebbet hapis cezası talep edilmesinin tüm gazeteciler üzerinde baskı kurma girişimi olduğu vurgulandı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Dündar ve Gül için hazırlanan iddianamedeki delillerin sadece köşe yazıları ve haberlerden oluştuğunu belirterek, “Bu durum bile Dündar ve Gül’ün gazetecilik faaliyetleri nedeniyle hapis yattığını gözler önüne seriyor. Gazetecilik yaptığı için kimse yargılanmamalıdır. Gazetecilik, Türkiye Cumhuriyeti’nde Anayasa’yla koruma altındadır. Hazırlanan iddianame gazetecilere gözdağı vermeyi amaçlamaktadır” dedi.

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan da, basın özgürlüğünün lafta kaldığı bir dönemden geçildiğini belirterek, “Türkiye’de basın özgürlüğü pratikte uygulanmıyor. İnsanların doğruları dile getirmeye korktuğu bir süreç yaşanıyor. Bu kadar sıkıntılı bir dönemde insanların haber alma hakkı da engelleniyor. Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili bu kadar ağır bir suçlamayla, orantısız güç kullanarak müebbet ceza talep edilmesi basın emekçisi olarak görev yapanlara tehdittir. Şuanda ‘Her şeye karışmayın her şeyi haber yapmayın. Herkesin bildiği şeyi paylaşın biz de buna basın özgürlüğü diyelim’ deniyor” diye konuştu.