GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Şubat 2016 Salı 12:36

İGC Başkanı Dikmen: Halk doğru bilgi alamıyor

Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz ve parti yönetimi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Cemiyet Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Murat Attila, Yönetim Kurulu Üyesi Gaye Karadağ ile görüşen Öz, Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünün olmadığını söyledi.  Dikmen de, basının baskı altında olduğunu bu nedenle halkın doğru bilgi alamadığını vurguladı.

Adalet Partisi heyetinin ziyaretinde konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Türkiye’de yargının ve basının özgür olmadığını belirterek, “Bir ülkede bu iki kurum bağımsız değilse halkın özgürlüğünden söz edemeyiz. Bunların olmadığı bir ülkede demokrasi de yoktur. Haberler nedeniyle gazeteciler hapse atılıyorsa. Yayın organları iktidarın bülteni haline getiriliyorsa halk doğru bilgi almıyor demektir. Tüm siyasi partileri basın özgürlüğü için mücadele etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

3 ay önce kurulduklarını ve örgütlenme aşamasında olduklarını belirten AP Genel Başkanı Vecdet Öz de, parti programlarına basın özgürlüğü için maddeler eklediklerini söyledi. Kendilerini “merkez partisi” olarak gördüklerini anlatan Öz, partide kadınların her alanda öncelikli olduğunu söyledi.

Türkiye’de gazetecilerin yazdıkları haberler nedeniyle tutuklandığını, ülkede düşünce özgürlüğünün yok edildiğini de kaydederek, “Fikir özgürlüğü kelepçelendi. İnsanların doğru bilgi alma özgürlüğüne engel koyuluyor. Basının üzerinde önemli baskılar var. İktidara gelir gelmez tüm partiler basını ele geçirmeye çalışıyor. Bunu engellemek için çalışmalarımızı yaptık. Medyanın tekelleşmesine karşı çalışma yürütüyoruz. Hazırladığımız basın yasasıyla basın hiçbir siyasi partinin tekelinde olmamasını sağlayacağız” dedi.