GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ocak 2022 Perşembe 09:47

İEÜ’nün o binaları… Amerikan Hastanesi mi oluyor?

Bir süredir kamuoyunu meşgul eden İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi binalarının, ihalede en yüksek fiyatı veren Amerikan Hastanesi’ne 15 milyon 300 bin dolara satıldığı iddia edildi. İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyetinin yarın yapacağı toplantıdan sonra bu konuda açıklama yapması bekleniyor

EGEDESONSÖZ – İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin sahibi olan İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın satışa çıkardığı Balçova Teleferiği altındaki tıp fakültesi ve hastanesi binalarının satış ihalesinin yapıldığı öğrenildi. 19 Ocak’ta gerçekleştirilen ihaleyi, en iyi fiyatı veren Amerikan Hastanesi’nin kazandığı öne sürüldü.

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ 30 BİN METREKARE İNŞAAT ALANINA SAHİP
2001 yılında kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin 2017 yılında yapımına başladığı tıp fakültesi ve hastanesi binalarının kaba inşaatı tamamlanmıştı. 19 milyon lira karşılığında satın alınan 21 bin metrekare arsa üzerinde 30 bin metrekare inşaat alanı olan binalar, Vakıf Mütevelli Heyeti’nin aldığı kararla satışa çıkarılmıştı. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Odası Eğitmi ve Sağlık Vakfı’nın geçmiş dönem Başkanı Ekrem Demirtaş, bu satışa şiddetle karşı çıkmış, yürütmeyi durdurma amacıyla konuyu yargıya taşımıştı. Yargı süreci devam ederken, söz konusu binaların satış ihalesine çıkıldığı öğrenildi.

MÜTEVELLİ HEYETİ YARIN TOPLANIP KARARI AÇIKLAYACAK
Dün (19 Ocak) tarihinde gerçekleştirilen ihalede en iyi fiyatı, 205 milyon lira (15 milyon 300 bin dolar) ile Amerikan Hastanesi’nin verdiği öne sürüldü. İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti’nin yarın (Cuma) yapacağı toplantıda ihale sonucunu değerlendireceği ve kamuoyuna satışla ilgili bir açıklamada bulunacağı ifade edildi.

Bu satış ihalesi sonrası “İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastanesi binaları, Amerikan Hastanesi mi oluyor?” sorusunu gündeme getirirken, kamuoyu, Vakıf yönetiminin açıklamasını bekliyor.