GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Nisan 2019 Cuma 16:11

İduğ’dan işçilere mesaj: Bende var olduğu sürece vereceğim!

Bornova Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri noktalandı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Bende olduğu sürece size vereceğim. Siz de halkı memnun edin” dedi.

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediyesi’nde yerel seçim öncesinde yaşanan grev krizi yeni belediye başkanının koltuğa oturmasıyla bitti. Belediyenin yeni başkanı Dr. Mustafa İduğ, işçilerin bağlı bulunduğu DİSK’e bağlı Genel İş Sendikasıyla masaya otururken taraflar son sözü söyledi. İşçilere, talepleri, zam oranları ve ikramiyeleri verilirken ortalama 600 TL katkı maaşlarına eklendi.

DİSK Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı başta olmak üzere sendikacılar, belediye çalışanlarının katılımıyla toplu sözleşme imzalandı. İmza töreninde konuşan Başkan İduğ, beş yılda dört ilkeyi rehber edineceklerini söyledi. İduğ, yeni dönemin şifrelerini, “insana değer, güven, kadın ve çocuk” olarak ifade etti.

İduğ, “Biz toplu sözleşme görüşmelerimizi bir iki aydır yürütüyoruz ama bir araya geldiğimizde işi 30 saniyede bitirdik. Çünkü insan ve güven konularına sendika ile aynı pencereden bakıyoruz. İnsanca yaşam hepimizin temel ilkesidir. Bu zam oranlarını biz vermedik. Olması gerekenlerdi ve geç kalınmış bir karardır” dedi.

DİSK Ege Bölge Başkanı Sarı’nın kendisine söylediği bir sözü hatırlatan İduğ, “Memiş başkan görüşmeler sırasında bana ‘başkan varsa ver, yoksa zaten biz anlarız’ dedi. Ben de size söz veriyorum. Var olduğu sürece vereceğim. Ama çalışan memnuniyetini sağlarken halkın memnuniyeti benim en çok önem verdiğim konudur. Bunu sizden bekliyorum. Biz, beş yıllık sürek için yola çıktık. Kaynakları doğru kullanırsak verdiğimiz zam oranları daha da büyüyecektir. Biz Bornova’yı büyütmek için geldik. Hep birlikte bunun için çalışacağız” diye konuştu.