GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Mart 2022 Çarşamba 10:43

İduğ’dan anlamlı paylaşım: Ne kadar ‘fav’, o kadar tohum!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda yerli tohumların yaygınlaştırılması için takipçilerine çağrıda bulundu. Paylaşımın alacağı beğeni sayısı kadar yerli tohumun bir ayda dağıtılacağını duyurarak kampanya başlattı.

EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz gün İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki Can Yücel Tohum Merkezi'nde geleneksel tohum takas etkinliği düzenledi. Türkiye'nin her bölgesinden getirilen yüz binlerce yerel tohum gelecek nesillere aktarılması için takas edildi. 

YERLİ TOHUMLARI YAYGINLAŞTIRALIM
Bu etkinlik üzerine Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, sosyal medyada yerli tohumları yaygınlaştırmak adına farkındalık yaratmak gerektiğini vurgulayan bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımın alacağı beğeni sayısı kadar atalık tohumu, bir ay içerisinde dağıtacaklarını duyurarak takipçilerine çağrıda bulundu. 

İduğ, sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 
“Bu tweet ne kadar “fav” alırsa o sayıda Atalık Tohumu 1 ay içinde dağıtacağız. Hem kendi “yerli” tohumumuzu yaygınlaştırıp, ekim alanlarını artıralım hem de bu konuda bir farkındalık yaratalım.”