GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
7 Aralık 2022 Çarşamba 10:32

İcradan satılık tarihi hamam!

Basmane’de bulunan tarihi hamamın hisselerinin bir kısmı İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – İzmir 26. İcra Müdürlüğü, Konak Basmane semtinde bulunan tarihi hamamla ilgili satış ilanı yayımladı.

Basın İlan Kurumu’nun sitesinde yer alan bilgilere göre, Çorakkapı Mahallesi’nde bulunan tarihi hamamın hisselerinin bir kısmı satışa çıkarıldı.

Tarihi eser şerhli hamamın tamamı için 2 milyon 211 bin bedel belirleyen İcra Müdürlüğü satışa çıkardığı 7/24 hissesi için 645 bin TL istedi.

KENTSEL VE ARKEOLOJİK SİT
1/1000 ölçekli uygulama imar planında, Kemeraltı Kentsel SİT ve 3’üncü derece arkeolojik SİT alanı içerisinde kalan tarihi eser şerhli hamamın ilk açık artırma ilanı 2 Mart 2023 tarihinde İzmir Adliyesi Mezat Salonu’nda gerçekleşecek.

Günümüzde kullanılır halde olan hamam haftanın belirli günlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla ihtiyaç sahipleri için ücretsiz hizmet veriyor.

HAMAM HAKKINDA
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sitesinde hamamla ilgili “İzmir Basmane semti, Anafartalar Caddesi’nde bulunan bu hamamın yapım tarihini belirten bir bilgiye rastlanmamıştır. Yapı üslubundan 18’inci ve 19’uncu yüzyıllarda yapıldığı sanılmaktadır. Kesme taş ve tuğladan yapılan hamam soyunmalık, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden meydana gelmiştir. Soyunmalık bölümü kare planlı olup, üzeri pandantifli bir kubbe ile örtülmüştür. Bunun dışında kalan bölümlerin üzeri tonozla örtülüdür. Ilıklık ayna tonoz örtülü olup, üç bölümden meydana gelmiştir. Sıcaklık bölümü kare planlı olup, üzeri pandantifli bir kubbe ile örtülüdür.” ifadeleri yer alıyor.