GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
9 Aralık 2022 Cuma 10:11

İcradan satılık fabrika!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir yem fabrika arazi ile birlikte 11 milyon 753 bin TL’den satışa çıkarıldı.

EGEDESONSÖZ – Basın İlan Kurumu’nun resmi sitesinde yer alan bilgilere göre İzmir’deki bir fabrika için daha satış kararı verildi. Kemalpaşa İcra Müdürlüğü, organize sanayi bölgesinde bulunan bir fabrikayı arazi ile birlikte satışa çıkardı.

İmar planlarında sanayi alanında kalan Ulucak Mahallesi sınırlarındaki 529 Ada, 1 Parsel üzerindeki taşınmazlarla birlikte 11 milyon 753 bin 475 TL’den açık arttırmaya çıkarılacak. İlk açık arttırma 1 Şubat 2023 tarihinde ilçedeki bir düğün salonunda gerçekleştirilecek.

Satış ilanında yer alan bilgilere 2 bin 132 metrekare büyüklüğündeki parselin üzerinde yem fabrika binası ve müştemilatı yer alıyor. Parselin yapılaşma hakkı ise 0,70. Parselin sahibi olan Erkoç Yem Şirketi 2019 yılında iflasını vermişti. 

İlanda şu bilgiler yer aldı:

İzmir ili Kemalpaşa İlçesi Ulucak mahellesi , 529 Ada, 1 Parsel, kain Bağ cinsi taşınmaz. Taşınmazın tamamı boçlu adına kayıtlı olup tam hisse satışa çıkmıştır, Taşınmaz her ne kadar tapu kaydında Bağ vasıflı olarak kayıtlı olsa bile üzerinde hali hazırda fabrika binası ve müştemilatı yer alır, Taşınmaz Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde kalır İmar durumu sanayi vasıflı olup 0,70 emsale sahiptir, Taşınmaz fabrika binası arsası ve yine fabrika bina ekipman dahil satışa çıkmıştır. Taşınmazın üzerindeki yapılar incelenmekle: toplamda 220 m2 alanlı %15 yıpranma oranlı zemin +1 kattan oluşan idari bina bulunmakta olup yine idari binanın içerisinde ofisler toplantı salonu labaratuvar, yemekhane mutfak tuvaletler ve fulya alanı mevcuttur. Yine taşınmazın üzerinde 910 m2 alanlı %15 yıpranma oranlı, çelik profil taşıyıcı sistem ve trapez saç çatı örtülü yine çevresi saç ile kapılı bulunan zemini perdah petonlu iki adet çelik kapılı fabrika üretim alanı mevcuttur. yine fabrika binasına bitişik 330 m2 alanlı zemini perdahlı beton kaplı çelik sundurma yapı mevcuttur. Tüm yıpılar zemin değeriyine saha betonları peysaj ve tel örgüler taşınmazın toplam değeri içerisinde gösterilmiştir. Taşınmazın içerisinde yer alan HAYVAN BESLEMEDE KULLANILAN YEM KATKI MADDELERİ buna ilişkin yönetmeliğin 4. mad hükmü gereğince son kullanım tarihleri geçmele EKONOMİK DEĞERİ KAYBETTİĞİ görülmüştür. Bu durum raporda bilirtilmiştir. Taşınmazın üzerinde yer alan makina ve ekipmanların incelenmesi: aşağıdaki şekilde listeye ile gösterilmiştir yine tüm ekipmanlar ofis demirbaşları dahil tüm ekipmanlar satışa çıkmıştır iş bu eşyanın taşınmazın toplam değerine dahil edilmiştir