GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Nisan 2022 Salı 18:05

İçişleri Bakanı Soylu imzaladı: O başkan hakkında soruşturma izni!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oluruyla Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hakkında soruşturma izni verilmesine karar verildi.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya hesabından hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hakkında bu kez soruşturma izni verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasını taşıyan izinde Başkan Arda’nın meclis toplantısını yönetirken yaptığı uygulamalar gerekçe oldu.

Belediye Başkanı Arda ile birlikte CHP’den meclis üyesi seçilen daha sonra da aradan geçen zaman diliminde Arda ile ters düştüğü için disipline gönderilen isim olan Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’nun şikayeti Bakan Soylu’nun soruşturma izninin temelini oluşturdu.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ön inceleme sonrasında; Başkan Arda’nın Meclis Üyesi Çağlarsu’ya konuşma izni vermemesi konusu değerlendirildi.  Soruşturma evrakında, “Gaziemir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Mart ayı 1. birleşiminde gündemin “Birimlerden Gelen Önergeler" bölümünün 2. ve 3. maddelerinde ve “Dilek ve Temenniler” bölümünde Levent Çağlarsu’ya  söz hakkı verilmediği, böylece Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11. maddesinde yer alan “gündem konusunda ve usul hakkında leh ve aleyhte olmak birer üyeye söz verilir” hükmünün ihlal edildiği anlaşıldığından” ifadeleri yer aldı.

Bakan Soylu,  Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hakkında; 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. maddesi gereğince soruşturma izni verilmesini imzaladı.