GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Haziran 2017 Çarşamba 15:43

İbrahim Kalın'dan Katar açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Katar krizine ilişkin ''Suudi Arabistan bölgenin hem akil devleti hem abisi sıfatıyla en önemli aktör olarak bu krizi çözebilecek imkan ve kabiliyetlere sahiptir'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de basın toplantısı düzenliyor.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

KATAR KRİZİ

''Bölgede ABD başta olmak üzere bazı ülkelerin askeri üsleri zaten bulunmakta. Biz yapıcı bir tutum içerisindeyiz. Bu krizin çözülmesiyle ilgili elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Katar'la ilgili telefon görüşmeleri bu hafta da devam edecek Bugün Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakanı Zeybekci Katar'a gidiyorlar, belki körfezde birkaç ülkeye daha uğrayacaklar, hedefimiz bu sorunun müzakere yoluyla çözülmesi, krizin tırmandırılmaması.

''SUUDİ ARABİSTAN BU KRİZİ ÇÖZEBİLECEK İMKAN VE KABİLİYETLERE SAHİP''

Burada Suudi Arabistan'ın çok özel bir yerinin olduğunu ifade etmeliyim. Suudi Arabistan bölgenin hem akil devleti hem abisi sıfatıyla en önemli aktör olarak bu krizi çözebilecek imkan ve kabiliyetlere sahiptir.

KUZEY IRAK'TAKİ BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU KARARI

Yanlış bir karar, bu karardan geri dönülmeli. Umarım bu kararı iptal ederler.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

15 Temmuz sene-i devriyesi ile ilgili bir takım anma faaliyetleri planlanmaktadır. 1 hafta boyunca yapılması planlanıyor 10-16 Temmuz tarihleri arasında. İstanbul ve Ankara'da şehitlerimiz için anıtlar açılacak.'' (NTV)