GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Ağustos 2017 Salı 09:15

İbrahim Kalın'dan ABD'ye sert tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin DAEŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett Mcgurk'ün İblid'deki El Kaide varlığı ile ilgili Türkiye'yi suçlayıcı sözlerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin DAEŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett Mcgurk'ün İblid'deki El Kaide varlığı ile ilgili Türkiye'ye yönelik sözlerine tepki gösterdi. Mcgurk'un sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirten Kalın, İblid'i Türkiye'nin kontrol etmediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 

“İdlib'teki bu terör örgütü yapılanmasının Türkiye ile ilişkilendirilmeye çalışılması, böyle bir imada bulunulması kabul edilebilir bir şey değil. Neden? İdlib'i biz kontrol etmiyoruz.”

Tv Net'te katıldığı programda konuşan Kalın, bölgede ABD, Rusya, rejim ve YPG’nin varlığının bulunduğunu açıklayarak sözlerine şöyle devam etti:

 “Şimdi bu kadar geniş bir alanda bu kadar çok yoğun insanın olduğu bir yerde ve sahada bu kadar farklı dinamiklerin hareketli olduğu bir alanda kalkıp bir tane gelişmeyi hem de en olmayacak şey, Türkiye'nin hiç ilgisinin, alakasının olmadığı bir şeyi Türkiye'ye fatura etmeye çalışmak iyi niyetle bağdaştırılacak bir şey değil.”

Suriye'de işler kötü gittiğinde bir günah keçisi arandığını da belirten Kalın, ABD'nin son açıklamalarının bu çerçevede olduğunu ifade etti.

Mcgurk geçtiğimiz günlerde bir düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada İblid'deki El Kaide varlığı nedeniyle Türkiye'yi eleştirmişti.

McGurk, "Bazı ortaklarımızın on binlerce silah gönderme ve yabancı savaşçılar bu bölgeye girerken yüzlerini başka tarafa çevirme yaklaşımlarından El Kaide çok yararlandı" ifadelerini kullanmıştı. (NTV)