GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Ocak 2024 Pazartesi 17:40

Hülya Şellavcı’nın cinayetinde soruşturma açılmıştı... Emekli hakime yeni görev!

İzmir’de boşanma davası süreci içinde olduğu eşi tarafından katledilen Hülya Şellavcı’nın; dava süreci içerisinde 6284 sayılı Kanunun etkin uygulanmaması sebebi ile İzmir 16. Aile Mahkemesi Hâkimi H. G'nin soruşturması sırasında emekli edilip noterde görevlendirildiği ortaya çıktı. Duruma tepki gösteren yakınları, “Bir buçuk yıldır cevap gelmezken emeklilik ikramiyesi gibi noterde görevlendirilmesi anlayamadık. Adalete olan inancımızı kaybettik” dedi
Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- İzmir’de boşanma davası süreci içinde olduğu eşi tarafından katledilen Hülya Şellavcı’nın; dava süreci içerisinde 6284 sayılı Kanunun etkin uygulanmaması sebebi ile İzmir 16. Aile Mahkemesi Hâkimi H. G. hakkında soruşturma açılmıştı. Yaklaşık bir buçuk  yıl geçmesine rağmen soruşturma hakkında HSK’dan açıklama gelmezken sürece dair bir açıklama yapılmadı.

NOTERDE GÖREV VERİLDİ
Edinilen bilgilere göre, Şellavcı’nın ölümünde ihmali olduğuna ilişkin iddialar olan hakim G., emekli edildi. G. emekli edildikten sonra Çanakkale’ye bağlı Ezine 2’nci Noter’de görev verildi. Hülya Şellavcı davasını Meclis gündemine taşıyan CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, “Dava süreci içerisinde 6284 sayılı Kanun etkin uygulanmamıştır” ifadelerini kullanarak Adalet Bakanlığı’na soru önergesi verdi.

TOPLUMSAL VİCDANI ZEDELEDİ
Bir buçuk yıldır hakim hakkında soruşturma olmasına rağmen HSK’dan bir cevap gelmediğini kaydeden Şellavcı’nın ailesinden duruma tepki geldi.  Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan aile “Dönemin adalet bakanının soruşturma açıldığını ve sürecin takipçisi olacağını söylemesine rağmen yaklaşık 1.5 yıl geçmesine rağmen soruşturma hakkında HSK ne bir açıklama yapmış ne de süreç hakkında bilgi vermedi. Hakim hakkında bir kadının ölümünde ihmali olduğuna ilişkin ciddi iddialar varken, soruşturması tamamlanmadan emekli edilip noter olarak çalışmaya başlaması toplumsal vicdanı da zedeledi” dedi. 

'EMEKLİLİK İKRAMİYESİ GİBİ'
Şellavcı’nın yakınları, hakim hakkında etkin bir soruşturma yapılarak cezalandırılmasını beklerken, emeklilik ikramiyesi gibi noter olarak görevlendirilmesini anlayamadıklarını, adalete olan inançlarını zaten 2022 yılının Ekim ayında kaybettiklerini belirtti.