GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Aralık 2017 Pazar 17:17

Hükümetten taşerona kadro sınavı için önemli açıklama

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, KHK ile yapılan 'tek tip kıyafet' düzenlemesiyle ilgili olarak "Bir ay içerisinde yönetmelik yapılacak ve arkasından bu uygulama yürürlüğe girecektir" dedi. Bozdağ, taşerona kadro düzenlemesinde yer alan sınav şartı ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, KHK ile yapılan 'tek tip kıyafet' düzenlemesi ve taşarona kadro düzenlemesinde yer alan sınav şartıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bozdağ açıklamasında şunları söyledi: "Milletimizin bizden talebiydi bu, sokaklarda her yerde terör yapacaksınız, masum insanları öldüreceksiniz, darbe yapacaksınız ve siz kendinizi kahraman göreceksiniz. Böyle bir şey olmaz. Milletimizin bu konudaki duyarlılığı, bu konudaki hassasiyeti, dikkate alındı. Demokrasiye inanan bir iktidar olarak, milletimizin bu talebine kulak verdik ve bu talebi hayata geçirdik. Bir ay içerisinde yönetmelik yapılacak ve arkasından bu uygulama yürürlüğe girecektir" dedi.

SINAV KONULDU AMA...

Bozdağ, taşerona kadro düzenlemesinde yer alan sınav şartı ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

Bozdağ açıklamasında, "Taşeron meselesini bugünden geçerli olmak  üzere tamamen ortadan kaldırdık, taşeron uygulamasına son verdik, 450 bin  taşeronda çalışan işçi sürekli kadroya geçmiştir ayrıca belediyelerde ve Özel  İdare'de çalışanlar da belediye ve özel idarenin kuracağı iktisadi teşekküller ve  kendi bünyesindeki şirketler üzerinden çalıştırılacak ve orada da taşeron  uygulaması bundan sonra olmayacaktır." dedi.

Sınav konusuna da değinen Bozdağ açıklamasının devamında şunları söyledi: "(Taşeron düzenlemesi) Sınav konuldu ama  bu sınav bilmenizi isteriz ki eleme sınavı değildir, bu işin yapılması için  sadece uygulanacak bir prosedürdür. Çalışan insanları sınav yoluyla elemek  maksadıyla getirilmiş bir şey değildir ve bu sınav uygulanarak insanların elemesi  yapılmayacak, sadece bu sınavla sürekli kadroya geçişinin temini  yapılacaktır." dedi

(Hürriyet)