GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Mayıs 2018 Çarşamba 15:55

Hükümetten doların yükselişine ilk tepkiler

Dolarda gece yarısı yaşanan sert hareket kurları 4.80 liranın üzerine taşıdı ve dolar yeni tarihi zirvesine ulaştı. Sabah yaşanan hafif gevşeme yerini tekrar alımlara bırakırken, dolar 4.9253 ile yeni zirvesine ulaştı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci dövizde yaşanan yükselişle ilgili iki ayrı açıklama yaptı
Bakan Zeybekci, "Sağlıksız fiyat oluşumları yaşanmakta. En doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağına güvenim tam. Mali disiplinden ödün verilmeyecek" dedi.

Twitter üzerinden değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, "Reel ekonomi, büyüme, ihracat, istihdam ve kapasite kullanım oranları, ayrıca gelecek beklentilerine ilişkin öncü gösterge olarak yatırım teşvik başvuruları ve dünyanın en iddialı teşvik sistemine olan ilgi ile dünyada bu bakımdan ilklerde yer alan ülkemiz kur ve faiz oranlarında hak etmediği dalgalanmalar ve döviz piyasasında sağlıksız fiyat oluşumları yaşamaktadır. İlgili kurumlarımız, reel sektörün başarısının, emeğinin ve alın terinin bu doğrultuda heba edilmemesi döviz piyasasındaki dengesizliğin kaldırılması için gerekli araç ve yetkiye sahiptir." dedi.
Zeybekci, "Bu sorumluluğu alarak, en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır." değerlendirmesinde bulundu.