GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Mart 2016 Pazartesi 09:34

Hotar’dan 8 Mart mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar mesajında eşitlik vurgusu yaparken şu ifadelere yer verdi:
Bilindiği üzere son yıllarda, kadın hakları ve kadının toplumdaki yeri konusunda çalışmalar ülkemizde hızla ilerlemektedir. Kadınların siyasi, ekonomik ve toplumsal hayata aktif olarak katılımları gün geçtikçe artmaktadır. AK Parti hükümetleri ile değişim göstermeye başlayan Kadın politikaları, başta kadına yönelik şiddet konusu olmak üzere, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması, çalışan annelere yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkının tanınması, kadın girişimcilere sağlanan teşvikler gibi birçok kazanımlar ile kadının toplumdaki rolünü önemli ölçüde değiştirmiş ve iyileştirmiştir.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı adına bu özel günde kadın bakış açısının toplumsal yaşamın her alanında etkili olmasını temenni ediyorum. Ülke genelinde toplumsal cinsiyete ve adalete dayalı iş bölümü, görev ve sorumlulukların paylaşılmasında etkin eşitlikçi politikalar üretme gayretindeyiz.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı, Kadının insan hakları temelinde var olan hak ve özgürlüklerini, cinsiyete duyarlı ve fırsat eşitliğini gözeten duruma getirmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir. Bu asli görevin bilincinde olarak toplumsal bütünleşmeyi güçlendirecek bütün siyasi, ekonomik ve sivil alanda geliştirilecek politikaları destekliyoruz. Biliyoruz ki kadına yönelik uygulanan ve hazırlanan çalışmaların hepsi toplumumuza dönecektir.

Bütün bu duygularla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, başta dünyanın dört bir tarafında çocuklarıyla savaşın ortasında kalan ve çeşitli nedenlerle mağduriyet yaşayan kadınlar olmak üzere bütün insanlar için yaşanabilir, ayrımcılıkların olmadığı bir dünya diliyorum.