GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Mart 2023 Cuma 14:08

Hızı 80 km'ye kadar çıkacak... İzmir'e fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İzmir için fırtına uyarısında bulundu. Fırtınanın hızının saatte 80 kilometreye kadar çıkması bekleniyor.

EGEDESONSÖZ -  Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, 'sarı kod' verdiği İzmir için fırtına uyarısında bulundu.

Güney ve güneybatı yönlerden etkili olacak fırtınanın hızının saatteki 80 kilometreye kadar çıkması bekleniyor. Cumartesi sabah saatlerinden etkili olmaya başlayacak fırtınanın pazar sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

Meteoroloji'den yapılan uyarıda fırtınanın ulaşımda aksamalara, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesine neden olabileceği belirtildi. 

Yapılan açıklama şu şekilde:

01.04.2023 Cumartesi günü Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yer yer hamleli fırtına (50-70 km/saat, yüksek kesimlerde 70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.