GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
18 Ağustos 2024 Pazar 23:39

Hizbullah, İsrail'i Katyuşa füzeleri ile vurdu

Lübnan Haber Ajanslarından geçen bilgiye göre Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri mevzilerin Katyuşa füzeleriyle vurulduğunu duyurdu.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyinde bulunan Beyt Hilal Kışlası'ndaki Sahel taburuna ait karargahın Katyuşa roketleriyle vurulduğu bildirildi. Bu saldırının, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Ayta eş Şaab beldesine düzenlediği saldırıya karşılık olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisindeki casus mekanizmaların da doğrudan silahlarla hedef alındığı belirtildi. Bunun yanı sıra, İsrail'in Merc bölgesinin füzelerle vurulduğu ve Zarit'teki askeri bölgenin de hedef alındığı aktarıldı.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail ordusu Ayta eş Şaab beldesine hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda seyir halindeki bir motosiklet hedef alınarak 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında sınır hattında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalar devam ediyor.