GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ekim 2023 Pazartesi 09:15

Hijyen ve teknik olarak İzmir'e örnek fabrika

Grand Plaza tecrübesiyle İzmir Su ile birlikte İzmirliler’in sofrasında yerini alan Bademsu damacana ve bardak su üretim fabrikası, tarihi dokusu ve yeraltı su zenginlikleri ile turizm cenneti olan,  Ödemiş Bademli’de üretimini gerçekleştiriyor.

Avrupa Birliği direktiflerinde ve sağlık kriterlerine uygun olarak Ödemiş Bademli’de  üretilen Bademsu, Grand Plaza tecrübesi ile İzmirliler’in sofrasında yerini alıyor...

Tesise su sağlayan kaynaklar, tüm insani ve çevresel kirlilikten uzak 8 km mesafede, dağ eteklerinde bulunmaktadır. İzmirli’nin de beğenerek kullanmakta olduğu Bademsu, kaynağından gereken tüm hijyenik ve teknik gereklilikler yerine getirilerek kapte (kaptaj)  edilmektedir.

Kaynağında kapte edilen su, taşıma amaçlı üretilen özel borular kullanılarak oluşturulmuş isale hattı ile hiçbir dış etkene maruz kalmadan tamamen dış ortamdan izole edilmiş olarak, girişinde gerekli tüm analizlerin yapılabileceği otomasyon sistemi kontrolünde depolarda toplanmaktadır.

Hijyen ve teknik olarak İzmir'e örnek olan fabrika, Dünya Sağlık Örgütü, AB direktifleri ve Sağlık Bakanlığı'nın “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kriterlerine uygun hizmet veriyor.  Tamamen modern otomasyon sistemleri kullanılarak  dolumu yapılan 19 litrelik damacana ile 200 cc  bardak su, Grand Plaza tecrübesiyle  İzmir Su ile birlikte İzmirliler’in sofrasında yerini alıyor.