GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Mayıs 2016 Cuma 09:43

Hıdırellez ateşi Çeşme'de yükseldi

Baharın müjdecisi Hıdırellez her yıl olduğu gibi bu yıl da Çeşme’de coşkuyla kutlandı. Çeşme Belediyesi’nin ilçenin iki farklı noktasında düzenlediği şenlikte Hıdrellez ateşini Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç yaktı.
Çeşme ve Alaçatı’da eşzamanlı olarak düzenlenen etkinliklerle Hıdırellez’i kutlamak için bir araya gelen yüzlerce Çeşmeli, dileklerinin kabul olması, bolluk ve bereketin artması için ateşin üzerinden atlayarak kağıda yazdıkları dileklerini gül ağacağına astılar. Roman orkestrası eşliğinde eğlenen yüzlerce vatandaş yanan ateşin çevresinde keyifle dans ettiler.

ÇEŞME'DE İKİ AYRI ŞENLİK
Çeşme Tekke Plajı ve Alaçatı Mahallesi Kemalpaşa Caddesi’nde düzenlenen iki farklı noktadaki şenlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da coşku dolu bir Hıdrellez yaşandı. Havanın kararmasına yakın Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından yakılan ateşin çevresinde toplanan Çeşmeliler Hıdırellez ritüeli olan ateşin üzerinden atlayarak dilek dilediler. Gece geç saatlere kadar roman orkestrası eşliğinde eğlenen vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadılar.