GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Mart 2023 Çarşamba 09:49

‘Hiç kimse devletimize laf etmesin’ demişti… Özgener’den Başkan İduğ’a destek!

İZTO meclisinde deprem süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Bornova Belediye Başkanı İduğ'un "Hiç kimse devletimize laf etmesin" sözlerine yapılan eleştirileri kast ederek, "Bu kadar büyük felakette, yapılanların yetişmediği ya da eksik kararlar muhakkak olmuştur, bizim de gözlemimiz odur. Olan olmuş mudur, mutlaka olmuştur ama aksaklığı söylerken doğruları söylemek de bizim görevimiz olmalı. Mustafa İduğ geçen meclis konuşmasında devlet de başta olmak üzere herkese teşekkür etti sahadaki uyum için" dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Mart ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Söz alan İZTO üyelerinin gündeminde, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin 11 ilde yarattığı büyük yıkım yer aldı. Bazı meclis üyeleri, hükümetin bölgeye ulaşmakta geç kaldığına ilişkin eleştirilerde bulunurken, Başkan Özgener Bornova Belediye Başkanı İduğ'a gelen eleştirilere de yanıt verdi.

SAHANIN İÇİNDEYDİK
Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, meclisin kapanış konuşmasında deprem üzerinden üyelerden gelen eleştirilere yanıt verdi. Özgener, "Farklı görüşleri dinlemek olması gereken bir yaklaşım ama bir yorum yaparken hiçbir olaya tek taraflı bakmamamız, hiçbir olayı da tek taraflı dinleyerek yorumlamamamız lazım. Bu kadar büyük felakette muhakkak ki aksaklıklar olmuştur. Bir daha bu kadar büyük bir felaketle karşılaşmamak için sadece bugün yaşananları tek bir döneme bağlarsak o zaman doğru eleştiri yapmış oluruz, ne de bir daha yaşamamak için neler yapacağımızı doğru tespit etmiş oluruz. Bu kadar büyük felakette, yapılanların yetişmediği ya da eksik kararlar muhakkak olmuştur, bizim de gözlemimiz odur, her şeyimizle sahanın içindeydik. Fiilen orada olan arkadaşlarımız da vardı. Yaptığınız yardımların sahaya ulaştırılması için tüm illerle her dakika temastaydık" dedi.  

HİÇBİR SIKINTI ÇEKMEDİK
Başkan Özgener, İZTO üyeleri tarafından yaklaşık 44 milyon lira yardım toplandığını belirterek, "Daha fazlasını da ayni yardım olarak üyelerimiz bizlere ulaştırdı. Biz de ihtiyaç listelerine göre çok koordineli olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Biz bunu kimle yaptık; AFAD ile yaptık. Hiçbir sıkıntı çekmedik. Her şey o kadar mükemmel işledi ki... Tüm yardımlar o kadar koordineli yerine ulaştı ki, ihtiyaç sahipleri de bu yardımlara ulaşmış oldu. Bu gözlemi söylemek lazım. Ben kendi yaşadığımız, oda olarak yaşadığımızı söylüyorum" ifadelerini kullandı.

VALİ KÖŞGER’E TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Mahmut Özgener, Vali Köşger’e teşekkür ederek, "İzmir Valimizden Allah razı olsun, anında yardım kampanyasına izin verdi. Bu kadar çabuk olması yardımların hızlı ulaşmasına katkı sağladı. Koordinatör valilerin hepsi ile temastaydım, nereye ne ulaşmasını istediysek bir tane aksaklık olmadı. Olan olmuş mudur, mutlaka olmuştur ama aksaklığı söylerken doğruları söylemek de bizim görevimiz olmalı" açıklamasında bulundu.

Afet bölgesine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geç gönderildiğine yönelik eleştirileri de yanıtlayan Özgener, "Türkiye deprem kuşağında, ülkemiz buna yakın depremleri de yaşadı başka hükümetler zamanında. Bu sorun Türkiye'nin uzun yıllardır yaşadığı sorun. Ben depremin olduğu gün yurtdışına çıkmak zorundaydım, havalimanına gittim, Adnan Menderes asker doluydu, bunları unutmayalım" diye konuştu.

İDUĞ’A DESTEK
İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un afet bölgesi ziyaretinin ardından Bornova Belediye Meclisi'nde yaptığı, "Hiç kimse devletimize laf atmasın, yetişmek mümkün değil" açıklamasını hatırlatarak, "Mustafa İduğ geçen meclis konuşmasında devlet de başta olmak üzere herkese teşekkür etti sahadaki uyum için. Yardım konusunda hiçbir ayrımcılık söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.