GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ağustos 2024 Salı 12:46

Heykel veto yedi, MHP’den tepki geldi: Etnik hastalıklı CHP’liler çok ürktü!

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Merih Demiral’ın bozkurt heykelinin İzmir’de yapılması noktasında verilen önergenin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından başlayan tartışmalara ilişkin olarak açıklama yaptı. Başkan Cemil Tugay’ın heykelin yapılmayacağı yönündeki açıklamayı yorumlayan Şahin, “Hayatı boyunca Türklüğe hizmet eden, paralara, pullara ve devletin resmi amblemlerine Bozkurt işaretini nakşeden Atatürk’ün partisinin bugünkü temsilcilerinin düştüğü durum komik mi acı mı? Bunun kararını Türk Milleti verecektir” dedi.

EGEDESONSÖZ- MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oybirliği ile komisyonlara sevk edilen Merih Demiral’ın heykelinin dikilmesi konusunda yürütülen tartışmalara değindi.

Başkan Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın heykelin yapılmayacağını açıklamasının ardından şunları söyledi:

Heykelciler Panikledi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekilimiz Bahadır Altınkeser’in Milli Futbolcumuz Merih Demiral’ın “Bozkurt” işaretli heykelini dikilmesiyle ilgili önergesi etnik hastalıklı CHP’lileri çok ürküttü. Biz, "Bozkurt" işaretiyle dünyadaki bütün Türkleri heyecanlandıran ve gururlandıran Melih Demiral’ın heykelinin Atatürk'ün şehri İzmir’e çok yakışacağını düşünüyor ve tüm irademizle destekliyoruz. Adı Bozkurtla anılan, yabancı yazarlar tarafından hayatı Bozkurt olarak kitaplaştırılan Atatürk’ün şehri İzmir’de Bozkurt’un CHP’li arkadaşları bu kadar panikletmesi gerçekten çok şaşırtıcı! Bozkurttan ve Atatürk’ten uzaklaşarak HDP ve LGBT’ye yaklaşmaları aslında ne olduklarını da göstermektedir!

Hayatı boyunca Türklüğe hizmet eden, paralara, pullara ve devletin resmi amblemlerine Bozkurt işaretini nakşeden Atatürk’ün partisinin bugünkü temsilcilerinin düştüğü durum komik mi acı mı? Bunun kararını Türk Milleti verecektir!