GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Mart 2020 Cumartesi 00:51

Herkes sordu: Özel araç da yasaklanacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehirlerarası yolculuğun valilik onayıyla olacağını açıklamasından sonra en önemli gündem maddesi ulaşım oldu. Binlerce kişi “yasak özel araçlar için de geçerli mi?” sorusunu yöneltti. Şimdilik şehirlerarası otobüs yolculuğu için geçerli olan kuralın özel araçlar için uygulanacağı ise netleşmedi.

EGEDESONSÖZ. Koronavirüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi önlem açıkladı. Listede yer alan “şehirlerarası yolculuğun valilik kararına tabi olacağı” maddesi kafaları karıştırdı. Binlerce kişi ilgili kurulları ve bakanlıkları soru yağmuruna tuttu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şehirlerarası otobüs yolculuğuna vurgu yapması, Erdoğan’ın ise açıklamasında konuyu netleştirmemesi kendi arabalarıyla yolculuk yapanlar ile başka illerde çalışan kişilerde tedirginlik yarattı.  Vatandaşlar, “Yasak özel araçlar için de geçerli mi?” sorusunu yöneltti.

- SEYAHAT SINIRLAMASINDA DETAYLAR NELER?

Bakanlık kaynakları, konuyla ilgili ayrıntılı çalışmanın devam ettiğini belirtirken ilk etapta özel araçlara yasağın olmadığını ifade etti.

Durumla ilgili açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Şehirlerarası otobüs ulaşımını kısıtlayan tedbirler açıklanmasına rağmen uçak ve trenle seyahat etmek hala mümkün. Uçak ve trende sosyal mesafeyi nasıl sağlayacaksınız ? Kendi araçları ile seyahat edecekler hastalığı yaymayacak mı? Tedbirler yetersiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan uçak şirketleri şimdilik bir kısıtlama olmadığını belirtirken tren seferleri ise sürüyor.