GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Aralık 2020 Çarşamba 14:23

Herkes karantinada... İzmir'de o PTT Şubesi kapatıldı!

Kargo çalışanlarının pandemi sürecinde çok zor koşullarda çalıştığını belirten HABER-SEN İzmir 6 Nolu Şube Başkanı Ayhan Zengin, “İzmir şu anda koronanın çok fazla yaşandığı yerlerden birisi tüm merkezlerimizde şu anda süreçten etkilenmiş durumda. Karşıyaka Çarşı Şubesi kapatıldı ve tüm çalışanlar karantinada” dedi.

İzmir’de artan koronavirüs vakalarıyla beraber en ön saflarda vatandaşa hizmet vermeye aralıksız devam eden kargo çalışanları zor süreçlerden geçiyor.

Sahada çalışan birçok PTT çalışanın koronavirüse yakalandığını belirten Basın Yayın ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN)  İzmir 6 Nolu Şube Başkanı Ayhan Zengin, aynı zamanda bu zorlu süreç içerisinde PTT çalışanlarının çocuklarının gönderildiği kreşlerin kapatılmasından dolayı mağduriyetin arttığını belirtti.

MÜDÜR, ŞEF DAHİL HERKES...
Menduha Ceylan'ın haberine göre, Karşıyaka Çarşı Şubesi'nin koronavirüs sebebiyle kapatıldığını aktaran Başkan Zengin, “İzmir şu anda virüsün çok fazla yaşandığı yerlerden birisi... Tüm merkezlerimizde şu anda süreçten etkilenmiş durumda. Çarşı Şubesi'nde tüm çalışanlar karantinada. Bizim şubelerimizin hiçbirinde normalde güvenlik görevlisi arkadaşlarımız yok. Çarşı şubesi de merkez gibi çalışan bir şube olduğu için çok yoğun. Sirkülasyonu çok yoğun olan bir şube, güvenlik görevlisinin olmaması bu şubede girişler ve çıkışlar çok kontrolsüz bir şekilde olduğu için arada ne yazık ki temaslı arkadaşlarımız da oldu. Müdür dahil, oraya bakan şef dahil bütün arkadaşlar hem covid geçirdi hem de karantinaya alındı” diye konuştu.

ÇALIŞANLARIMIZIN ÇOCUKLARINI BIRAKTIĞI KREŞ KAPATILDI
PTT Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelindeki PTT kreşlerinin kapatılmasının da çalışanların motivasyonunda düşmelere sebebiyet verdiğini vurgulayan Zengin, şu ifadeleri kullandı:

“Son süreçte İzmir Milletvekili Mahir Polat’ta dile getirdi. Bizim PTT’de görev yapan emekçi arkadaşlarımız var. Çocuklarının barındığı kreş vardı, kreş şu anda kapatıldı yüksek masraftan dolayı. Tam bu pandemi sürecinde çalışan kadınlarımızın ve erkeklerimizin çocuklarını bıraktığı kreşi de kapattılar. Bir an önce buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Bu performansı hem Cumhurbaşkanlığı genelgeleri maalesef birçok noktada bizim kurumuzda da olumsuzluklara yol açıyor. Biz de dilimiz döndüğü kadarıyla bunları dile getiriyoruz.”