GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
27 Eylül 2018 Perşembe 18:13

Herkes işçi çıkartırken o farklı davrandı: Çalışanın maaşına erken zam!

Folkart A.Ş’yi de bünyesinde bulunduran Saya Grup çalışanlarına ekonomik krizde zam yapma kararı aldı. Her yıl Ocak Ayı’nda yapılan zam daha da öne çekilerek yüzde 8’i buldu. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak müjdeyi çalışanlara mektupla duyurdu.

EGEDESONSÖZ- İnşaat sektörünün İzmir’deki dev ismi Folkart A.Ş’yi bünyesinde bulunduran Saya Grup, 2 bine yakın çalışanıyla ilgili flaş bir karar aldı. Şirketlerin tamamında, çalışanların maaşlarına bakılmaksızın genel olarak zam yapıldı.  Yüzde 8’i bulan zam kararı şimdiye kadar Ocak ayında uygulanırken bu kez farklı bir şekilde daha da öne çekildi. Zamlar, maaşlara yansıtılarak ekonomik dalgalanmanın yaşandığı dönemde çalışanlara ödendi.

Şirketin aldığı kararı, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak çalışanlara bir mektup göndererek duyurdu. Sancak, önce insan anlayışında hareket ettiklerini belirtirken krizden en az etkilenmenin yollarını aradıklarını söyledi.  Zam kararı çalışanlarda büyük sevince neden olurken sosyal medyadan yüzlerce kişi uygulamaya ve jesti teşekkür etti.

Sancak imzalı mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Saya Grup olarak hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimiz ‘Önce İnsan’ yaklaşımımızla, ülkemizin içerisinde bulunduğu genel ekonomik durum ve yaşanan enflasyonun gelirlerimiz üzerindeki etkisini bir nebze de olsa azaltmak istedik. Bu çerçevede mevcut şartlarımızı, piyasayı, benzer şirket ve grupların uygulamalarını inceledik ve değerlendirdik.

Her yıl aylık ücretli çalışanlarımız için Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz genel ücret artışını, bu yılın koşulları nedeniyle Ocak ayı bütçemizden kullanılmak üzere Eylül ayında gerçekleştirmeye karar verdik. Bu kapsamda çalışanlarımız için 1 Eylül 2018 itibariyle yüzde 8’lik ücret artışı yapılacak olup 2019 Ocak ayında ülkemizin ve grubumuzun ekonomik koşullarını göz önüne alarak yılbaşı genel ücret artışı döneminde yeniden değerlendirme yapacağız.

Ülkemiz karşılaştığı zorlukları atlatırken Folkart ailesi olarak bizler de birlik, beraberlik ve yüksek inanç duygularıyla üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Ülkemize, halkımıza, çalışanlarımıza ve geleceğe inancımız tamdır”