GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Şubat 2016 Salı 11:59

Her şey temiz Buca için!

Buca Belediyesi ilçede yürüttüğü temizlik çalışmaları ile cadde ve sokakları pırıl pırıl yapıyor. Belediye, ‘Daha Temiz Bir Buca’ yaratma ilkesiyle düzenli olarak yürüttüğü çalışmalar ile ilçede girilmedik mahalle, temizlenmedik sokak bırakmıyor.

Temizlik İşleri ekipleri tarafından 49 mıntıkada yapılan çalışmalar ile 8000 çöp konteynerı ve 600 varilden günde 485 ton çöp toplanırken, kentin tüm noktalarında yer alan çöp konteynırları düzenli olarak dezenfekte edilip yıkanıyor.

Buca Belediyesi, ‘Yaşanabilir bir Buca’ hedefi için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Teknik ekipmanlarını güçlendiren belediye, geride kalan yaklaşık 2 yıllık süreçte ilçede yoğun bir temizlik mesaisi yaptı.

Günde 485 ton çöp toplanıyor

Yıl içinde 47 mahalle, 43 cadde, 4 meydan, 2 bulvar, 3330 sokak, 20 pazaryeri, balık ve sebze hallerinin yanında stadyumlar, üniversite yerleşkeleri ve sanayi sitelerine de temizlik hizmeti sunan Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, 470.000 nüfuslu Buca ilçesine hizmet götürüyor. Ekiplerin 49 mıntıkada 50 adet araç ile yürüttüğü çalışmalar ile günde yaklaşık 485 ton çöp toplanıyor.

İlçede Pazar yerleri, camiler, cem evleri ve okullarda düzenli olarak süpürge yapan ekipler, kentin farklı noktalarında yer alan 8000 adet çöp konteyneri ve 600 varili de dezenfekte edip yıkayarak, kötü koku oluşumunu ve çirkin görüntüyü ortadan kaldırıyor.

Ayda 3500 ton moloz

Bünyesinde bulundurduğu 2 adet moloz aracı ile Buca’da bulunan molozları ve kullanılmayan ev eşyalarını ücretsiz olarak toplayan Temizlik İşleri ekipleri, ayda yaklaşık olarak 3500 ton moloz toplaması yapıyor.