GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ocak 2022 Cuma 14:20

Hekimler: Taleplerimiz meclis gündemine alınsın!

Tepecik Hastanesi’nde açıklama yapan hekimler özlük haklarına yönelik düzenlemelerin acilen meclis gündemine alınması çağrısında bulundu.

İzmir Tabip Odası, hekimlerin ekonomik hakları ile ilgili düzenleme tasarısının meclis gündemine alınması için başlattığı eylemlilikler kapsamında bugün Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasının açılış konuşmasında İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zeynep Altın “Çalışma koşullarımız ve özlük haklarımız için bir dizi etkinlik yürütüyoruz. İstanbul’dan Ankara’ya yürüdük, Ankara’da Beyaz Forum yaptık. Emeğimizden gelen itiraz gücümücü kullandık ve 15 Aralık’ta Görev etkinliğini gerçekleştirdik. Şimdi bir kez daha söylüyoruz. Haklarımızı alana kadar mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

‘YERİNE GETİRİLENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’
Daha sonra İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı yaptığı basın açıklaması konuşmasında, “Emek Bizim Söz Bizim diyerek başlattığımız mücadele programında hiçbir talebimizden vazgeçmiyoruz. Toplumun sağlığı sağlık çalışanlarının sağlığından geçer. Meclisin açılması ile özlük haklarımıza yönelik düzenlemelerin acilen gündeme alınmasını talep ediyoruz. Sunulan tasarıdan daha geri bir düzenlemeyi asla kabul etmeyeceğimizi, üretimden gelen ve emeğimizden aldığımız gücümüzü kullanmaktan kaçınmayacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz. Ne İstiyoruz; Ekonomik ve özlük haklarımızla ilgili yeni yasa tasarısının en kısa zamanda meclise sunulmasını istiyoruz!. İsteklerimiz yerine getirilene kadar mücadelemiz devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

ODA'NIN TALEPLERİ
İzmir Tabip Odası’nın talepleri arasında ücretlere yapılan zamların üstünde bir artış, emekliliğe yansıyacak bir ücret, 7200 ek gösterge, yılda 120 gün yıpranma payı, COVID-19’un meslek hastalığı sayılması, ve sağlıkta yeni bir şiddet yasası yer alıyor.