GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Mayıs 2016 Çarşamba 18:09

HDP'den sessiz 'dokunulmazlık' tepkisi!

HDP İl Örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi İl Meclisi dokunulmazlıklarının kaldırılmak istenmesine tepki göstermek için Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde eylem gerçekleştirdi.

Can KAPLAN/EGEDESONSÖZ-HDP İl Örgütü ve  Halkların Demokratik Kongresi İl Meclisi dokunulmazlıklarının kaldırılmak istenmesine tepki göstermek için Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde eylem gerçekleştirdi.

Çeşitli demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemde konuşan HDP İl Eş Başkanı Mahluz Güleryüz, “Haziran seçimlerinde yenilgiyi hazmedemeyen iktidarın saldırganlığı artmıştır" dedi. 

Yasama dokunulmazlığının her şeyden önce seçilmiş, siyasetçilerin söz söyleme özgürlüklerinin garanti altına alan bir hak olduğunun altını çizen Güleryüz,  “Demokrasilerde bu irade temsiline kimse müdahale edemez” şeklinde konuştu.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının Demokrasiye darbe olduğunu belirten Güleryüz,  “Darbeye karşı barış için, demokrasi için hayır diyoruz ve direniyoruz" ifadelerini kullandı. 



Basın açıklamasının ardından bir süre daha suskunluk eylemini sürdüren HDP’liler  daha sonra eylemi  sona erdirdi.