GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Kasım 2019 Perşembe 14:42

Hayvanları hapsetti iddiasına yanıt: Keçilere saldırdılar!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan sokak hayvanlarının barınakta hapsedildiği iddialarının sosyal medyada yayılması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, altı köpeğin barınakta “çocuklara ve ağılların içindeki keçilere saldırdığı ve keçileri parçaladığı yönündeki şikayetler nedeniyle” tutulduğunu ifade edildi.

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Karaburun İlçesi’nde sokak hayvanlarının barınakta hapsedilmesi üzerine hayvanseverler harekete geçti.  Yüzlerce kişi görüntüleri ve videoları tel kafeslerde paylaşılan köpeklerin aşılanıp yeniden sokağa bırakılmasını istedi.  Olayın sosyal medyada yayılması üzerine Karaburun Belediyesi’nden açıklama geldi. Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, hayvanların sokakta insanlara ve keçilere zarar verdiğini söyledi.

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bahse konu sokak köpeklerinin, Mordoğan İmam Hatip Lisesi yakınlarında çocuklarımıza ve ağılların içindeki keçilere saldırdığı ve keçileri parçaladığı yönünde belediyemize ulaşan şikayetler üzerine, Veteriner Hizmetleri Birimimiz, bahse konu hayvanların kuduz hastalığına yakalanıp yakalanmadıklarını anlamak, sağlık durumlarını kontrol etmek, gereken muayenelerini yapmak ve aşılarını tekrarlamak üzere geçici olarak hayvan barınağımıza almıştır. On gün süre ile bu hayvanlar gözetim altında tutulacak, muayeneleri sonrasında insan ve toplum sağlığına aykırı bir durumları yoksa, yeniden doğal ortamlarına salınacaktır. Barınağımızda olsun ya da olmasın, belediyemiz ekiplerinin sokak hayvanlarına kötü davrandığı, işkence ettiği ve benzeri iddialar, haksız ithamlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü ve İzmir Valiliği İl Hayvan Koruma Kurulu Üyesi Sn. Şule Baylan da barınağımıza gelerek gerekli incelemeleri yapmış, ithamların asılsız olduğuna dair görüşlerini sosyal medyada paylaşmıştır. Karaburun Belediyesi tüm canlıların dostu olan bir belediyedir. Konuyu tüm yönleri ve açıklığı ile hemşehrilerimizin bilgilerine sunarız”