GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
7 Şubat 2023 Salı 15:35

Hataysporlu futbolcular şehirden tahliye edildi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilde hissedilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde bazı futbolcuları enkaz altında kalan ve kurtarılan Hatayspor takımı, Adana'ya tahliye edildi.

Depremlerde Hataysporlu Christian Atsu ve bordo-beyazlı ekibin sportif direktörü Taner Savut, enkaz altında kalmıştı.

Sabah saatlerinde Christian Atsu'nun enkazdan çıkarılarak tedavisine başlandığı, Taner Savut için ise arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Yaşanan gelişmelerin üzerine dün Teknik Direktör Volkan Demirel, takımı, Hatayspor tesislerinde bir araya topladı. Sürekli yardım çağrılarını yineleyen Demirel önderliğinde Hatayspor oyuncuları ve teknik ekibin Adana'ya geçmeleri sağlandı. Demirören Haber Ajansı'na  (DHA) konuşan Kerim Alıcı, "Takım halinde Hatay'dan Adana'ya geldik. Uçağımız birazdan kalkacak. Ailelerimizin yanına gidiyoruz" dedi.

Taner Savut'tan müjdeli haber bekleniyor
Hataysporlu futbolcu Christian Atsu, enkazdan çıkarılırken, Hatay'da yıkılan aynı binada enkazda kalan kulübün İzmirli sportif direktörü Taner Savut'tan ise müjdeli haber bekleniyor.

İzmirspor'da profesyonel olup ardından Fenerbahçe'nin yolunu tutan 49 yaşındaki Savut, birçok kulüpte futbolcu olarak forma giydikten sonra Ege'de Manisa Futbol Kulübü'nde iki farklı dönemde sportif direktörlük yaptı.

Manisa FK'da geçen sezon çalıştıktan sonra sezon başında Hatayspor'la anlaşan Savut'un enkaz altında olduğu belirtildi. Evli ve bir kız babası Savut'un Manisa'da yaşayan ailesi de umutla gelecek haberi bekliyor.