GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Ocak 2017 Çarşamba 20:25

Hastane zirvesi: Taraflar Güzelbahçe için buluştu!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin arazi tahsis ederek talepte bulunduğu hastaneyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Toplam 15 dönümlük alanda projeyi hayata geçirmek için taraflar bir araya geldi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in Yarımada Bölgesi’ne açılan kapısı Güzelbahçe’de yıllardır yaşanan hastane sorunu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yaz döneminde nüfusun arttığı bölgede bulunan sağlık ocaklarının gece ve hafta sonları çalışmaması nedeniyle hastalar ve acil vakalar 9 Eylül Üniversitesi ve Urla’daki hastaneye gitmek zorunda kalıyordu.

Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin yıllar önce bir bağışçı tarafından belediyeye tahsis edilen 15 dönümlük araziyi hastane için kullanılabileceğini açıklaması ilçedeki çalışmaları hızlandırmıştı. Yerel ve genel seçimlerde de ilçenin önemli gündem maddesi haline gelen hastaneyle ilgili taraflar bir araya geldi. 

Hastane zirvesine Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce’nin yanı sıra İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, Güney Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kırlangıç, , Sağlık Müdür Yardımcısı Metin Berberoğlu, AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu katıldı.

PROTOKOLDE DÜZENLEME
Toplantıda, ilçeye ilk etapta bir diş hastanesi ve poliklinik kazandırılması yönünde karar alınırken 15 dönüm arazinin 5 dönümünün tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, daha önce Güzelbahçe Belediyesi meclisinden geçen “arazi bakanlığa tahsis edilirse 18 ayda inşaatlar bitirilir” ibaresi de kaldırıldı. Bununla ilgili belediye meclisinin yeniden bir revizyon yapacağı öğrenildi. Toplantıdan çıkan karara göre, İzmir’in sağlık yöneticileri bakanlıktan hastane ve poliklinik yapımı için destek talebinde bulunacak. Proje için gereken ilk etaptaki 4 milyon TL’nin de kaynak olarak aktarılması istenecek. Daha sonra, proje kapsamında hastane büyütülerek faaliyete geçecek. Böylece, Güzelbahçe dışında Yelki, Bademler, Zeytinalanı ve Narlıdere’nin ilçeye yakın mahallelerinde yaşayanlar için de sağlık hizmeti gelmiş olacak.

ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ
Hastanenin ilçe için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Uzun süredir bu konu üzerine çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın İzmir’deki temsilcileriyle bir araya geldik. Daha önce AKP İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu ile karşılıklı nezaket ziyaretimizde bu konuyu gündeme getirmiştik. Hep birlikte çalışarak ilçemize bir hizmet getirmiş olacağız” dedi. İnce, bağışçı tarafından hastane yapılması şartıyla verilen arazinin merkezi ve ulaşımı kolay bir yerde olduğunu da sözlerine ekledi.