GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Kasım 2020 Çarşamba 15:35

Hasar raporu... Belediyelerden kaç başvuru var?

30 Ekim İzmir depreminin etkilediği ilçelerde konutunda yada oturduğu apartmanda hafif de olsa hasar meydana gelen vatandaşlar, ilçe belediyelerini arayarak, hasarın büyüklüğünün tespiti için yardım talep ediyor.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- İzmir depremin sonrası, konutu, oturduğu apartmanı hasarlı vatandaşların yardım çığlıkları büyüyor. Sisam açıklarındaki fay hattının kırılmış olmasına rağmen Bayraklı'da çok etkili olan ve 114 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan depremin ardından mağdur vatandaşlar, belediyeleri arayarak ekspertiz konusunda yardım talep ediyor.

İŞTE İLÇE İLÇE, RAKAMLAR
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ilçesinde yıkılan bina olmadığını ancak 1250 yapı için ekspertiz talebi geldiğini açıkladı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise ikisi ağır hasarlı olmak üzere 69 binanın çeşitli ölçülerde hasarlı olduğunu, başka bir sorun olmadığını bildirdi.

Konak Belediyesi'ne bu yönde bir talep bulunmazken, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 3 bin başvuru aldıklarını açıkladı. Balçova'da vatandaşlardan 300 dolayında talep geldiği öğrenildi.

Seferihisar'da belediyeye başvuran vatandaşların sayısının 100 civarı olduğu bildirildi. Narlıdere'deki başvuru sayısı 400'ü buldu.  Buca, Karabağlar ve Güzelbahçe'de çok küçük çapta hasarlar olduğu, tespit taleplerinin Kaymakamlıklara yönlendirildi açıklandı.

Depremin en çok etkilendiği Bayraklı'da mühürlenen, giriş çıkışın yasaklandığı, az, orta veya ağır hasarlı binalar dışında, 32 vatandaştan tespit için çağrı geldiği ifade edildi. Seferihisar'da binalarda çok az sayıda hafif hasar olduğu, ancak vatandaşların tsunamiden kaynaklı hasarlar için tespit çalışması talep ettiği öğrenildi.