GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Ocak 2017 Pazartesi 16:07

Hamile ve hastalara Kınık Belediyesi yetişti

Yoğun kar yağışı İzmir’de yüksek kesimleri etkilerken Kınık İlçesi’nde hamile kadını belediye ekipleri kurtardı. 112 ambulansının ulaşamadığı köye belediye kepçe ve dozerlerle yol açarak gitti. İlçedeki bir diyaliz hastası da hastaneye ulaştırıldı.

EGEDESONSÖZ-  Kış mevsiminin tüm ülkeyi etkilediği şu günlerde Ege Bölgesi’nin uzun suredir kar görmeyen sahilleri de karla tanıştı. Hafta sonu itibariyle tüm İzmir’i etkisi altına alan soğuk hava haftanın ilk gününde özellikle kıyı ilçeleri etkiledi. Çeşme, Seferihisar, Dikili, Foça ve Karaburun gibi yerler de karın etkisinde kaldı.

Geçtiğimiz haftadan itibaren İzmir’in yüksek kesimlerindeki karla mücadele çalışmaları ise devam ediyor. Bergama, Kınık, Ödemiş, Tire, Kiraz ve Karaburun’da rakımın fazla olduğu yerlerde Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe belediyelerinin büyük çaba sarf ettiği yerlerde bazı bölgelere DSİ ve Karayolları da destek veriyor.

Kış şartları sadece ulaşımı değil aynı zamanda köylerde bulunan hasta ve hamileleri de etkiledi. Kınık İlçesi’nin Soma sınırına yakın bölgesinde bulunan Arpaseki Köyü’nde 9 aylık hamile Elif Şahan’ın sancıları tutunca yardım çağrısı yapıldı. Hamile Şahan’ın yakınları 112’yi arayarak ambulans çağırdı. Hızlı bir şekilde olay yerine gitmek için yola çıkan ambulans yoğun kar yağışı nedeniyle köye ulaşamadı. Bu kez, durum belediyeye bildirildi. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in talimatıyla bölgede bulunan araçlar köye yönlendirildi. Kepçe ve dozerlerle yol açılırken belediye ekipleri hamile Şahan’a ulaştı. Uzun ve zorlu çalışmanın ardından hamile kadın Soma-Kınık yolunda bekleyen ambulansa teslim edildi.

İlçede, Bağalan Köyü’nde de yoğun kar yağışı nedeniyle diyaliz hastası için yardım çağrısı geldi. Belediye ekipleri, diyaliz hastasını da tedavi için hastaneye götürüp, getirdi.  Öte yandan, Arpaseki Muhtarı Ergün Şahan ve Bağalan Köyü Muhtarı Sadık Yıldırım da belediye ekiplerine teşekkür etti.