GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ağustos 2022 Cumartesi 00:21

Hamdi Türkmen’i kaybettik

İzmir basının önemli kalemlerinden, duayen gazeteci Hamdi Türkmen (70) hayatını kaybetti.

EGEDESONSÖZ- Uzun süredir kanser tedavisi gören usta gazeteci Hamdi Türkmen’den acı haber geldi. Türkmen bu gece saatlerinde Çeşme Devlet Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

52 yıl boyunca aralıksız olarak gazetecilik mesleğini sürdüren ve onlarca gazeteciyi mesleğe kazandıran Hamdi Türkmen’in amansız ölümü ailesini, sevenlerini ve basın camiasını yasa boğdu.

CENAZE PROGRAMI NETLEŞTİ
Merhum Gazeteci Hamdi Türkmen’in cenaze töreninin 8 Ağustos Pazartesi günü yapılacağı bildirildi. İlk törenin saat 11.00’de İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Havagazı Fabrikası’nda düzenleneceği bildirildi. Törenin ardından saat 12.00’de daha önce kulüp başkanlığı yaptığı Göztepe Spor Kulübü binası önünde düzenlenecek törenin ardından Küçükyalı’daki Hamidiye Camiisi’nde öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılınacak. Türkmen, Karabağlar Paşa Köprüsü Mezarlığı’nda defnedilecek.

HAMDİ TÜRKMEN KİMDİR?
Aslen Adanalı olan Hamdi Türkmen, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1970 yılında Akşam Gazetesi İzmir bürosunda başladı. Ege Ekonomi ve Yeni Asır’da çalıştı. Spor, polis, ekonomi, şehir ve belediye muhabiri olarak çalıştı. 1984 yılında Yeni Asır’da Haber Müdürü oldu. Günaydın İzmir bürosunda Yazı müdürlüğü, köşe yazarlığı yaptı. Yeniden Yeni Asır’a geçti. Köşe Yazarlığı ile genel müdürlük görevini üstlendi.

1997 yılında Sabah ve Yeni Asır gazetelerinin sahibi Dinç Bilgin Göztepe'yi devralıp kulübü dernek statüsünden şirket statüsüne çevirdiği dönemde kulübün başkanlık görevini üstlendi.

2000’li yılların başlarında YeniGün Gazetesi'ni çıkardı. Gazeteyi devretmesinin ardından Milliyet Gazetesi'nin Ege Bölge temsilciliğini yürüttü.