GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
19 Nisan 2024 Cuma 08:33

Halkın kantarına çıkıyor... Eski başkandan kapasite artışı!

Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat’ın ortağı olduğu Meltem Enerji’ye ait rüzgar enerji santralinin kapasite artışı halkın kantarına çıkacak.

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı izinle İzmir-Manisa sınırındaki bölgede Ege Rüzgar Enerji Santrali’ni diken Meltem Enerji kapasite artışı için harekete geçmişti. Bakanlığa başvuran şirket izin istemişti.

Şirketin başvurusu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlık, projenin halkın katılımı toplantısı tarihi duyuruldu. Duyuruya göre toplantı 14 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek. Toplantının yeri ve saati ilerleyen günlerde açıklanacak.

PROJE HAKKINDA
Bakanlığa başvuran şirket, 6 türbin sayısını 14 türbine, gücünü ise 15.2 MWm/13 MWe’den 39,2 MWm/37 MWe’ye çıkarmak için ÇED başvurusunda bulundu. Şirket ayrıca 20 MWe / 20 MWh gücünde enerji depolama tesisi de kurmayı planlıyor.

ÇED sahası İzmir-Manisa 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre “Orman” vasfında alanda kalıyor. ÇED sahası kızılcan, ceviz ve ardıç ağaçları ile kaplı. Spil Dağı Milli Parkı’na da dört kilometre uzaklıkta kalıyor.

ORTAKLARI KİMLER?
Başvuruyu bulunan enerji şirketinin ortakları arasında Polat Holding’in sahibi Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat da yer alıyor. Şirketin hisselerinin bir kısmı Gürtaş Tarım’a satılmıştı.