GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Eylül 2019 Perşembe 19:04

Halk eylem yaptı ama... Destek vermedi, araç göndermedi!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan rüzgar santralleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde yapılan eyleme katılmadı. Erdoğan, şehir merkezine ulaşım için talep edilen aracı da vermedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in turizm bölgesi Karaburun Yarımadası’nın kontrolsüz rüzgar santralleri ve balık çiftliklerine karşı mücadelesi sürüyor. Yıllardır bölgede, verilen izinlere karşı eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan Karaburun halkı bir araya gelerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün önünde açıklama yaptı. Karaburun halkının mücadelesine ve RES’lere yönelik tepkisine CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Kani Beko ile birlikte eski Milletvekili Musa Çam da destek verdi. RES protestosuna katılan milletvekilleri vatandaşlarla birlikte açıklama yaptı.

ARAÇ TALEBİ GERİ ÇEVRİLDİ

Karaburun Kent Konseyi başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu ve platformun katıldığı basın açıklamasına davet edilmesine rağmen Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan gelmedi. Erdoğan’ın Karaburun’dan İzmir’e ulaşım için talep edilen araç istediğine de karşı çıktığı, araç tahsis etmediği ifade edildi. Kendi imkanlarıyla şehir merkezine gelen vatandaşlar il müdürlüğüne giderek milletvekilleri ile birlikte çekincelerini yetkililere aktardı.

MECLİSTEN KARAR GEÇİRMİŞTİ

Bölge halkının tepki gösterdiği RES projelerine karşı şimdilik bir resmi açıklama yapmayan Belediye Başkanı Erdoğan meclisten ücret alınması konusunda bir karar geçirmişti. RES’lerden “Proje inceleme ve onay ücreti” adı altında metrekare birim fiyat 125 TL, yapı “kullanma izni tetkik ücreti” adı altında 125 TL, ve “İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı” karşılığında metrekare birim fiyatı olarak 75 TL para tahsil edilmesini içeren kararı meclisten geçiren Erdoğan, son yapılan eyleme sessiz kaldı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde 37 adet rüzgar türbini dikecek olan Alto Eneji A.Ş’ye ait Lodos Elektrik’ten alınan meclis kararı gereği 6 milyon TL ücret alınacak.