GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Nisan 2016 Cuma 08:09

‘Halk Arenası’ krizinde Dündar’dan Delican’a sert yanıt!

Selçuk’ta yapılacak programa önce salon tahsis eden AK Partili Başkan Bakıcı’nın ardından iptal kararı almasıyla patlak veren krizde Uğur Dündar’dan İl Başkanı Delican’ın açıklamalarına sert yanıt geldi.

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ - Gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası programına Selçuk Belediyesi tarafından salon tahsis edilmesi krize neden oldu.

Selçuk Belediyesi Başkanı AK Partili Zeynel Bakıcı yarın ilçede yapılması planlanan program için belediyeye ait salonu tahsis etti.

Halk TV’de yayınlanan muhalif programa ilçe belediye başkanı tarafından salon verilmesi AK Parti içinde tepkilere neden oldu. İl Başkanı Bülent Delican konuya müdahale etti ve Başkan Bakıcı salon tahsisinde iptal kararı aldı.

Dündar yaşananları ‘skandal’ olarak değerlendirirken Twitter adresinden sert mesajlar gönderdi ve “Tutuklanacağımızı bilsek de Selçuk’a gideceğiz” demişti.

Bunun üzerine AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise, “Her televizyon programında Sayın Cumhurbaşkanımıza ve partimize hakaretlerde bulunan, İzmir gibi bir kentte hemşerilerimizin milli ve manevi duyguları üzerinden örtülü siyaset yapan bu isimler” diyerek, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın doğru yaptığını ifade etmişti.

DÜNDAR’DAN DELİCAN’A SERT YANIT
Delican’ın bu sözleri üzerine Uğur Dündar sosyal medya hesabı üzerinden Delican’a cevap yazı.

Dündar, “AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican hedef göstermiş! Korkmuyorum ama 'Bu kaotik ortamda başımıza bir şey gelirse sorumlusu Delican'dır' diyorum” ifadelerini kullandı.