GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Eylül 2019 Pazartesi 09:42

Halit'in ölümünde zanlıdan isyan ettiren ifade!

Beyoğlu’nda 23 yaşındaki İTÜ mezunu elektrik mühendisi Halit Ayar’ı bıçaklayarak öldüren, bir arkadaşını da yaralayan gasp ve hırsızlık hükümlüsü 27 yaşındaki E.Y.'nin 10 yıllık cezasını çektiği Kırklareli Cezaevi’nden izinli olarak dışarıda bulunduğu ortaya çıktı. E.Y. ilk ifadesinde “Arkadaşımla Taksim’e bir bara gittik. Paramız bitmişti. Durakta gençleri gördük. Bize 2 bira almalarını istedik. ‘Biz niye bira alalım’ dediler. Bunun üzerine o zaman para verin biz kendimiz alalım’ dedik. Buna da karşı çıkınca aramızda tartışma çıktı. Tartışma sırasında bıçağımı çıkartarak salladım” dedi.

Babası emekli polis, annesi ev hanımı olan 23 yaşındaki Halit Ayar, İTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olmuştu. ENKA Spor Kulübü’nde lisanslı yüzücüydü. Gireceği yabancı dil sınavının ardından Almanya’da yüksek lisansa başlayacaktı. Arkadaşı Tolga Ozan’ı eğitim için gideceği Kanada’ya uğurlamak istediler. Sinan Nalçacı ile buluşup Tolga Ozan’ın Beyoğlu’ndaki evinde geceyi geçirdiler. Cumartesi 03.30 sıralarında Taksim Meydanı’ndan kalkan Havaist otobüsüne gitmek için evden çıktılar. Şişhane Metro Durağı önüne geldiklerinde E.K. ve E.Y. ile karşılaştılar. E.K. ve E.Y., Halit Ayar ve arkadaşlarından para istedi. Sonra da üzerlerine saldırdı. Halit Ayar göğsünden, Sinan Nalçacı ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Yara almadan kurtulan Tolga Ozan hemen polisi aradı. Saldırganlar çoktan kaçmıştı. Ağır yaralanan Halit Ayar hayatını kaybetti, Sinan Nalçacı ise kaldırıldığı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 

GÜVENLİK KAMERALARINDAN TESPİT EDİLDİLER
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri cinayeti işleyen iki kişiyi çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarından tespit etti. E.Y. Fatih’te, E.K. ise Beyoğlu’nda yakalandı. Her ikisinin de gasp, hırsızlık, yaralama suçlarından poliste kayıtları ortaya çıkarken, E.Y'nin 10 yıllık hapis cezasını çektiği Kırklareli Cezaevi’nden izinli olarak çıktığı tespit edildi. E.Y. polisteki ilk ifadesinde, “Cezaevinden izinli olarak çıkmıştım. Arkadaşım Emrah Kurdal ile Taksim’e bir bara eğlenmeye gittik. Paramız bitmişti. Durakta gençleri gördük. Bize 2 bira almalarını istedik. ‘Biz niye bira alalım’ dediler. Bunun üzerine ‘o zaman para verin biz kendimiz alalım’ dedik. Buna da karşı çıkınca aramızda tartışma çıktı. Tartışma sırasında bıçağımı çıkartarak salladım” dedi. Elinde kırık bira şisesiyle saldılan E.K. ise olay sırasında çok sarhoş olduklarını söyledi. (Hürriyet)