GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
29 Kasım 2023 Çarşamba 23:55

Hakem tepkisi: Manchester United'dan yanaydı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında Manchester United ile 3-3 berabere kaldı. Sarı kırmızılılar gruptan çıkma şansını son maça taşıdı. Okan Buruk maç sonu beraberliği değerlendirdi.

Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında Galatasaray ve Manchester United, RAMS Park'ta kozlarını paylaştı.

Sarı kırmızılılar 2 kez geriye düştüğü maçtan 3-3 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray'ın gollerini Hakim Ziyech (2) ve Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk maç sonu değerlendirmelerde bulundu. Buruk'un açıklamaları şöyle:

"Kazandığımız takdirde gruptan çıkıyoruz"
"Rakibe son bölümde pozisyonlar verdik. Gol yiyip kaybedebilirdik. Son bölümde maç Rus ruletine döndü. Maça iyi başladık. Rakibimizin ilk şutu ve ikincisi gol oldu. Kulübeden gol atabileceğimizi ve kazanabileceğimizi hissettim. Devre arasında oyuncularıma bunu söyledim. Yine pozisyonlar bulduk. Daha sonra ilk gelen topta üçüncü golü yedik. Maçı çevirmeyi bildik. Hem kazanabilirdik hem kaybedebilirdik. Çok güzel bir maç oldu. İki takımı da tebrik etmek istiyorum. Bizim saatimizde iki maç vardı. İki maç da gollü oldu ama bizim maç çok daha fazla seyredildi."

"Kazansaydık daha mutlu olacaktık. Kazanmak istiyorduk; ama kaybetmemek de burada çok değerliydi. Son maça taşıdık. Bizim elimizde. Kazandığımız takdirde gruptan çıkıyoruz. beraberlik halinde farklı bir hikaye. Diğer maçlara bakıyor. Genel olarak baktığımızda iyi futbol oynadık. Davinson Sanchez bu maçta bizim için çok değerliydi. Önemli bir eksikti. Onun olmaması planlarımızı değiştirmemize yol açtı. Kaan ile başladım. Topu geriden oyuna sokmak istiyorduk. Rakip geçiş oynayan bir takım. Geçiş oynayan takımlara karşı geriden oyun kurmak daha zor oluyor."

Hakem tepkisi
"Çok farklı bir puanda olup bu maça çok farklı bir şekilde çıkabilirdik. Penaltı ve ofsayt pozisyonu vardı. Bayern maçında gol olan ofsayt çok küçük. Çizgi çizilmedi. Ne olduğunu göremedik. Hakem performansına baktığımızda deplasman takımı için muhteşemdi. Bütün takdir haklarını Manchester United’dan yana kullandı. Bu anlamda hakemin biraz daha rakibin lehine karar vermesi aksiyonlarımızı az da olsa etkiledi."

Baskılarımız, öndeki oyunumuz, girdiğimiz pozisyonlar bu seviye Premier Lig takımına karşı bence olumluydu.

Parken Stadyumu bizim için değerli. Orada UEFA Kupası’nı kaldırdık. Şimdi ise hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne gitmek. İçeride oynadığımız maçta taraftarımız bizimle hücum ve savunma yaptılar. Enerjimizi inanılmaz yükselttiler. Onlara burada galibiyet tattıramadığımız için üzgünüm. Oyun olarak, pozisyon ve gol sayısı olarak gol ziyafeti verdik. Onları buradan kazanarak göndermek istedik. Takımı inanılmaz desteklediler. Onlara teşekkür ediyorum. İnşallah hem Avrupa’da hem ligde daha iyisini yapacağız.

Kerem vuruşları iyi olan bir oyuncu. Hakim’in kalitesi ortada. Bazen oyuncuları çok fazla baskı altına alıyoruz. Ülkemizde en büyük sıkıntılardan biri bu. Sosyal medyaya bakan oyuncular daha farklı tepki verebiliyor. O yüzden en güzeli hiç sosyal medyayı dinlememeleri. Çok değerli ve özel oyuncularımız var. Bazen atacaklar, bazen kaçıracaklar. Herkes hata yapabilir; ama sahaya çıktıkları her maçta Galatasaray forması için önemli mücadele veriyorlar. Önemli olan da bu. Kerem inanılmaz bir gol attı. Zaha iki tane atabilirdi. Son pasları atsak birçok gol olabilirdi. Beraberlik de burada değerliydi. İnşallah Copenhagen’de yüzümüz gülerek ayrılacağız.(T24)