GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Aralık 2016 Pazartesi 13:17

Hain saldırısı sonrası iğrenç İzmir mesajına tepki seli!

İstanbul’da yaşanan bombalı saldırılar sonrası “Neden hiç İzmir’de patlama olmuyor” diyerek paylaşımda bulunan Elif Şirin’e çığ gibi tepki geldi. Yüzbinlerce kişi yorum yaparken savcıları göreve çağırdı.

EGEDESONSÖZ - İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıda şehit olanların sayısı 44’e ulaşırken sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalar ve paylaşımlar tepki görüyor. İstanbul Emniyeti, saldırıyı öven Berfin K isimli Twitter kullanıcısını gözaltına alırken birçok kişinin ev ve iş adreslerine de baskın yaparak terör eylemlerini övmek suçundan yakaladı.

Saldırının gerçekleştiği andan itibaren sosyal medyada yüz binlerce kişinin tepkisine neden olan bir diğer konu da Elif Şirin isimli Facebook kullanıcısının, “Neden hiç İzmir’de patlama olmuyor” mesajı oldu. Şirin, gelen tepkiler üzerine açıklamasının arkasında dururken gelen eleştirilere de yanıt verdi.  Bu mesajın ardından gelen tepkilere “yoksa gavur gavura rahat yaşıyorlar mı” diyerek daha da ortamı geren Şirin, gelen tepkiler üzerine hesabını kapattı.

Binlerce kişi sosyal medyadan tartışmaya dahil olurken gerçek kişi ve kimlik olduğu belirtilen Şirin’in bulunmasını istedi. Savcıları göreve çağıran vatandaşlar, durumun terör saldırılarını övenlerden bir farkının olmadığının da altını çizdi.