GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Ağustos 2020 Pazartesi 10:09

Güzelyalı'da okul sancısı!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Misak-ı Milli Ortaokulu'nun yıkılmasına karar verildi. Okulun 1037 öğrencisinin, 919 öğrencili Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'na nakledileceği iddiası, velileri isyan ettirdi.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- Güzelyalı 99 Sokak'ta uzun yıllardır eğitim öğretim görülen Misak-ı Milli Ortaokulu'nun binasının depreme dayanıksız olduğunun belirlenmesinden ardından yıkılmasına karar verildi. Öğrencilerinin hangi okula gönderileceği sorusu, henüz net bir şekilde yanıtlanmış değil. Ancak Misak-ı Milli Ortaokulu'na en yakın okul durumunda olan Güzelyalı Parkı'nın karşısındaki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'na nakledileceği iddiası, bu okulun velilerini telaşlandırdı.

MİLLİ EĞİTİME ÇAĞRI: YANLIŞTAN DÖNÜN
Sosyal medyada kamuoyu oluşturma çabasında  olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu velileri,böyle bir şeyi kabul edemeyeceklerini söylüyor. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda 919 öğrencinin, 30'ar kişilik sınıflarda eğitim öğretim gördüklerini belirten veliler, "Pandemi nedeniyle sınıflardaki öğrenci sayılarının azaltılması öngörülürken, bizim okuldaki sınıfların mevcutlarının yoğunlaştırılıp ortaokul için derslik ayrılacak olmasını doğru bulmuyoruz" dediler. 16 derslikli, 65 öğretmenin görev yaptığı ve 1037 öğrencinin eğitim aldığı Misak-ı Milli Ortaokulu'nun, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nun derslikleri paylaşması ihtimali, velileri kara kara düşündürüyor. Veliler, "Misak-ı Milli Ortaokulu'nun 31 derslikte okuyan 1037 öğrencisi de okulumuza gelirse, çocuklar o yoğunlukta nasıl ders görecek? Hani sosyal mesafe kuralı? Misak-ı Milli öğrencilerinin yarısı bile bizim okula nakledilse, yine de sosyal mesafe sağlanamaz.  Hem sınıflarda hem de bahçede çocuklar, dip dibe olmak zorunda kalır. Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden isteğimiz şudur: Eğer böyle bir adım atılması gerçekten düşünülüyorsa, bu hatadan bir an önce dönülmeli. Çocuklarımızı, eğitim alsınlar diye gönderdiğimiz okulda korona yüzünden kaybetmek istemiyoruz" dediler.

Misak-ı Milli Ortaokulu'nun yıkılmasına karar verildiği ancak yıkım işleminin ne zaman gerçekleştirileceği bilinmiyor. Bu arada Misak-ı Milli Ortaokulu'na öğrenci kayıtlarının devam ettiği öğrenildi.