GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ocak 2016 Çarşamba 09:24

Güzelbahçe’de ‘paylaşım’ hareketi!

Güzelbahçeliler, ikinci el ya da yeni giysi, oyuncak ve kitaplarını ihtiyacı olanlarla paylaşıyor.

Güzelbahçe Belediyesi, Hakkı Oğuz Tabaoğlu İlköğretim okulunun önündeki parka kurduğu ‘Paylaşım Noktası’nda vatandaşların yardımlaşmasına aracılık ediyor.  Kitap, giysi ve oyuncaklar için üç ayrı bölmesi bulunan stantlara üst tarafından atılan eşyalar camlı bölmeden görülebiliyor. Işıklandırma sistemiyle geceleri de dikkat çeken standlara günün her saatinde eşya konulabiliyor. Belediye ekiplerinin iki-üç günde bir topladığı eşyalar en doğru kişilere özenli bir çalışmayla ulaştırılıyor.

Paylaşım noktalarında toplanan kitap ve oyuncaklar okullarla işbirliği yapılarak öğrencilere dağıtılırken, giysiler ise Sosyal Market aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ‘Paylaşmak Güzeldir’ sloganıyla yola çıktıklarını belirterek,  “Henüz yeni başlayan uygulamaya halkımız büyük ilgi gösteriyor. Toplumsal dayanışmayı sağlamak için kurduğumuz paylaşım noktalarında hemşehrilerimizin ihtiyaçlarından fazla olan eşyalarını paylaşmalarına aracı oluyoruz. İlçenin en işlek noktalarına bu stantlardan koymaya ve sayılarını artırmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın artık kullanmadıkları eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak daha kolay olacak” dedi.

Bu arada Hakkı Oğuz Tabaoğlu İlk ve Ortaokul öğrencileri de adeta birbirleriyle yarışarak hemen her gün paylaşım noktasına giysi, kitap ve oyuncak atıyor.