GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Eylül 2020 Çarşamba 14:10

Güzelbahçe’de hobi bahçeleri operasyonu: Havuzlu villa bile yapmışlar!

Hobi bahçelerine karşı olmadıklarını belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "İtirazımız, hobi bahçelerinin konut alanlarına dönüşmesine...  Bu sorunlu oluşumları tamamen ortadan kaldıracağız" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Son yıllarda çok sayıda tarım alanının hobi bahçesine dönüşmesi olayı, Güzelbahçe'de de ileri boyutlara ulaşınca, belediye devreye girdi. Kaymakamlıkla ortak alınan kararla, Güzelbahçe'de, Çamlı ve Maltepe mahallelerinde hobi bahçesi adı altındaki konteynerler kaldırılmasına başlandı. Yapıları yıkmaları için mal sahipleri ve kiracıların uyarıldığını, çoğunun yıkımı gerçekleştirdiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye ekiplerinin de o alanları temizlediğini söyledi.

AMAÇ DIŞI KULLANIM, NASIL FARK EDİLDİ?
Hobi bahçelerine karşı olmadıklarını ancak hobi bahçesi adı altında konut alanı yaratılmasına asla izin vermeyeceklerini belirten Başkan İnce, "Adamlar çelik konstrüksiyondan villalar yapmışlar. Şimdi bu yapıların hepsini ortadan kaldırıyoruz" dedi.

2019 yılı sonlarına doğru Güzelbahçe Belediyesi olarak işçi alımı ilanına çıktıklarını, başvuru sahiplerinin güvenlik soruşturması yapılırken başvuru sahiplerinin çoğunun hobi bahçesi adı altındaki konteynerlerde yaşadığını ortaya çıkardıklarını anlatan Başkan Mustafa İnce, "Güzelbahçe'deki hobi bahçesi adı altında tarım alanlarında yapılan tüm yapı ve konteynerler, mal sahipleri tarafından kaldırılıyor. Daha sonra biz belediye olarak ekiplerimizi gönderiyoruz, oraları temizliyoruz. Mağduriyet olmaması için belediyemizden ruhsat almadan oluşturulan hiçbir yapıya izin verilmeyecek" diye konuştu.

HAVUZLU VİLLALAR BİLE VARDI
Vatandaşın, kendi arazisine konteyner koymasına bir şey demediklerini, fakat bazı artniyetli mal sahiplerinin arazilerini bölerek hobi bahçesi adı altında kiraya verdiğini tespit ettiklerini belirten Başkan Mustafa İnce, şu açıklamalarda bulundu:

"500 metrekare olarak bölünmüş bahçelere onlarca konteyner kondurulmuş. Hatta bazıları çelik konstrüksiyondan villa gibi evler yapmış. Çamlı mahallesinde bir bahçe sahibi, 5 dönümlük arazisini 500'er metrekarelik bölümler halinde parçalamış, 250 metrekarelik evler yapabileceklerini ilan etmiş. Havuzlu villalar yapmışlar. Bunların tuvalet, fosseptik sorunları var. Kuyu suyu kullanıyorlar. Konteynerlere sundurma da yapmışlar. İnsanların niyeti, hobi bahçesi oluşturmak değil, ev yapmak. Buna izin veremeyiz. İşin ilginç yanı, emniyetin yaptığı güvenlik soruşturmasında buralardan kaçakçı, hapçı, sabıkalı insanlar çıktı. Emniyetle görüştük, Kaymakamlık ile karar aldık. O konteynerleri konduranlar, yıkmalarını istediğimizde sorun çıkarmadılar. Şimdi oraları bu tür yapılardan temizliyoruz."