GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Ağustos 2020 Salı 13:13

Güzelbahçe’de halka rağmen Go-Kart: Jandarma mührü söktü!

Yelki'de yapımı planlanan Go-Kart pisti nedeniyle eylemler sürerken, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce,bu hareket karşısında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Yeniden inşaat çalışmasına başlayan firma, jandarma nezaretinde mührü söktü.

EGEDESONSÖZ- Güzelbahçe'de bir firma tarafından yapılması planlanan Go-Kart pisti ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Güzelbahçe Belediyesi'nin inşaatı durdurmak için astığı mühür, jandarma nezaretinde söküldü. Bu hareket, Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Go-Kart pistinin yapılmasını ilçede yaşayan vatandaşları isyan ettirdi. Başkan İnce, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

BAKANLIK, YENİDEN ONAY VERDİ
İmar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan Yelki'deki Go-Kart pisti projesinde kriz sürüyor. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin şiddetle itiraz ettiği ve mahkeme kararının ardından mühürlediği proje için firma, bakanlık izniyle mührü kaldırdı. Yeniden inşaat çalışmasına başlayan firma, jandarma nezaretinde mührü söktü. Bölgede çadır kurup eylem yapan yüzlerce bölge sakini ve Başkan Mustafa İnce, bu hareket karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Sabah saatlerinde mührün sökülmesinden sonra isyan eden Başkan İnce, "Kaçak inşaata izin veriliyor. Mühür bozma fekkini savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Güzelbahçelilerin haklarını korumak en asli görevimizdir" dedi.