GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Ağustos 2024 Cumartesi 09:41

Güzelbahçe'de denize sıfır ihale... Yap-işlet-devret!

Güzelbahçe Belediyesi, bünyesinde bulunan tarla nitelikli denize sıfır taşınmaz için, bir kez daha 12 milyon 688 bin TL muhammen bedel karşılığında ‘iş yeri yapılması ve işletme hakkının verilmesi’ maddesi ile yap+işlet+devret modelli ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi tarafından en çok eleştirilen konuların başında gelen yap+işlet+devret projesi için Güzelbahçe Belediyesi bir kez daha düğmeye bastı.

Güzelbahçe Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde yer alan Siteler Mahallesi’nde denize sıfır konumda bulunan ve planlarda ‘tarla’ olarak geçen 959 metrekarelik taşınmaz için 17 Temmuz’da ihaleye çıkılma kararı alınmıştı. İhaleye katılan olmaması sonrası proje için ısrarcı olan Güzelbahçe Belediyesi, bir kez daha ihaleye çıkma kararı aldı.

DENİZE SIFIR KONUMDA
İlçenin en güzel konumlarından birinde yer alan yan tarafında iskele bulunan parsel için yap+işlet+devret modelini uygulamaya geçirmeyi planlayan Güzelbahçe Belediyesi, 12 milyon 688 bin  608 TL muhammen bedel biçtiği alan için ‘iş yeri yapılması ve kira bedeli karşılığında işletme izninin verilmesi’ ihalesine çıkacak.

İstekliler, Yap – İşlet – Devret Modeli ile iş yeri yapılması ve Sınırlı Ayni Hak Tesisi kurularak, 15 yıl kiralama ihalesine çıkılan taşınmazın yıllık muhammen kira bedeli üzerinden teklif verecekleri belirtildi. İhalenin yeni tarihi için ise 28 Ağustos  saat: 14:00 belirlendi

İhaleye çıkılacak parsel ayrıca Güzelbahçe'nin mavi bayraklı plajının da yakınında yer alıyor.