GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Şubat 2023 Pazartesi 15:05

Güzelbahçe canisi hesap vakti!

Suriyeli 3 işçiyi yakarak katleden tutuklu sanık Kemal Korukmaz hakkında açılan davanın ilk duruşması 1 Mart Çarşamba günü saat 10.00’da İzmir Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

İzmir’in Güzelbahçe ilçesindeki bir inşaat şirketinde çalışan Suriyeli 23 yaşındaki Mamoun al-Nabhan, 21 yaşındaki Ahmed Al-Ali ve 17 yaşındaki Muhammed el-Bish, 16 Kasım 2021'de kaldıkları evde gece uyku halindeyken yakılarak katledilmişti.

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre 3 işçi genci yakarak katleden tutuklu sanık Kemal Korukmaz hakkında açılan davanın ilk duruşması 1 Mart Çarşamba günü saat 10.00’da İzmir Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Sanık Kemal Korukmaz hakkında hazırlanan iddianamede savcı, “tasarlayarak canavarca hisle yangın çıkarmak suretiyle öldürme” suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, “taksirle mala zarar vermek” suçundan ise 6 yıla kadar hapis isteminde bulundu. Ayrıca sanığın, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporunda cezai ehliyetinin de tam olduğu belirtildi.

“İŞVEREN AÇISINDAN İHMAL VAR”
Davanın avukatlarından aynı zamanda İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Kaymak, dosyada işverene ilişkin hiçbir tartışmanın yapılmamasını eksik bulduklarını söyledi. “İşverenin işçilerin yaşam hakkını koruyacak tedbirleri alması gerekiyor. Ama burada kapısı bile olmayan bir barakada, TCK kayıtları olmadan sigortasız çocuk yaştaki işçiler çalıştırılıyor. Bu anlamda işverenin hiçbir sorumluğunun olmadığı konusu eksikliktir, kabul edilemez. Burada işveren açısından ihmal var” diyen Kaymak, bu konuda da soruşturma açılması gerektiğini söyledi.

“YASADA NEFRET SAİKİYLE CİNAYET İŞLEME SUÇU YOK”
Dosyanın “tasarlayarak canavarca hisle yangın çıkarmak suretiyle öldürme” suçundan açılmasını değerlendiren Kaymak, “Bizim yasalarımızda nefret saikiyle işlenen cinayet tanımlanmadığı için bu maddeye göre dava açılmış. Ama bu kişi hakkında nefret suçu yani nefret saikiyle suçu işlediği ortadadır. Sanık kendisi de bunu söylüyor. Ceza kanunumuzda böyle bir değerlendirme olmadığı için tasarlayarak canavarca hisle öldürme suçundan yargılama yapılacak” diye konuştu.  

Kaymak son olarak, davayı takip eden avukatlar olarak insan hakları örgütle başta olmak üzere tüm kamuoyunu davaya sahip çıkmaya davet ettiklerini söyledi.